Hordozható kertriasztó: Telepítse a virágágyást a megfelelő növényekkel, és a szúnyogok eltűnnek

Könnyű, ha tudjuk, hogyan kell. A szúnyogokkal való egyenetlen küzdelemben egészen hétköznapi gyógynövények segíthetnek megnyerni, amit más módon is felhasználhatunk.

Citrombalzsam

Ön még nem gyakorlott kertész, de szeretne olyan növényt nevelni, amely megvédi Önt a tolakodó szúnyogoktól és viszkető csípőiktől? Akkor a citromfű a legjobb választás. Az igénytelen gyógynövény buja növekedésével, de a különböző fényviszonyokkal való megbirkózási képességével is megörvendeztet. De az igazság az, hogy egy félárnyékos hely illik hozzá a legjobban. Virágágyásban és virágcserépben is termeszthető, ami ebben az esetben megfelelőbb választás. Egyrészt azért, mert megakadályozzuk ellenőrizhetetlen terjedését az egész ingatlanban, majd át is tudjuk szállítani oda, ahova kell.

Forrás: Youtube

Bazsalikom

A termesztés terén teljesen kezdőknek szánt másik növény a bazsalikom, amely – akárcsak a citromfű – a szúnyogok elleni sikeres küzdelem mellett más előnyökkel és felhasználási lehetőségekkel is bír. Aki legalább egyszer járt Olaszországban, az biztosan értékelni fogja a konyhában való használatát. Ezen túlmenően ennek a népszerű gyógynövénynek több fajtája is megvásárolható, melyek mindegyike kiválóan taszítja a szúnyogokat, és mindegyik egy kicsit más ízt ad ételeinknek. Virágcserépben is gond nélkül nevelhetünk bazsalikomot, éppen ezért alkalmas például erkélyre.

Borsmenta

Mit ne mondjak, a borsmenta igazán erős illatú, ami nem mindenki számára kellemes. De a szúnyogok nagyon utálják. Tehát ha nem vagy az egyik ellenfele, akkor nincs mit megoldani. Egy-két bokor biztosan jól jön a nyári pihenőhely melletti telken, az idegesítő rovaroknak több gondjuk lesz, és biztosítod a télire egy egészséges gyógynövény szárítását. Ráadásul abban az esetben, ha mégis megjelenik egy szúnyog, segíthet a csípés utáni kellemetlen érzések ellen. Csak vigyen fel egy zúzott mentalevelet az érintett területre, és szinte azonnal megkönnyebbül.

Rozmaring

Nem az utolsó gyógynövény, amelyet nem szabad elfelejtenünk, a rozmaring. Az előző esetekhez hasonlóan itt is nagyon aromás növényekről van szó, amelyeket például grillezéskor, hússütéskor, de más receptekben is használunk. És persze védekező sáncként a szúnyogtámadások ellen. Amellett, hogy a csípős rovarok egyáltalán nem szeretik az illatát, a pillangók szeretik. Növelésével több kellemes pillanatot köt össze.

Levendula

Nem csak egy csendes estét szeretne szúnyogok nélkül, hanem egy gyönyörűen virágzó, déli stílusú kertet is? Akkor nincs min gondolkodni. Az ideális megoldás a gyönyörű és illatos levendula. Az egyenlítőhöz közelebbi otthonából a meleg, száraz nyarakhoz is hozzászokott növény, melyben biztosan nem fog összedőlni. Természetesen gondozást igényel, de egy kis szárazság vagy délutáni napsütés nem teszi tönkre. A levendula olyan gyógyszer is, amely jótékony hatással lehet a stressz, a szorongás, a depresszió vagy az alvászavarok kezelésére.

afrikaiak

Még az afrikaiaknak, mint például a borsmentának sem csak támogatóik vannak. Vannak, akik nem szeretik az illatukat, de a gyönyörű színű virágokat valószínűleg mindenki megcsodálja. Csak a szúnyogok kerülik ezeket a növényeket széles ívben, ez is a célunk. Az afrikaiak az egyik legmegbízhatóbb természetes riasztószer, amit a kertbe vásárolhatunk.

Szerecsendió

Emlékszel a nagymamád házának ablakaira, ahová esetleg nyaralni mentél? Ha vidéki ház volt, valószínűleg nem hiányzott belőle a muskátli. És a nagymamák tudták, mit csinálnak. Nemcsak szépen virágzó, érdekes, igénytelen és jól szaporodó növények, de az ablak melletti vagy közvetlenül az ablakon való elhelyezésüknek is megvan a maga oka. Ezenkívül a muskátlik viszonylag megbízható riasztó a szúnyogok és hasonló bosszantó rovarok ellen. Legyünk bölcsek, mint őseink, és válasszuk a természetet a vegyszerekkel szemben.

Természetesen sokkal több olyan növény van, amely elriasztja a szúnyogokat. De igazából mindenki termesztheti ezeket, és alkalmasak egy nagy telkre és egy kis erkélyre vagy csak egy ablakra is. Te is termeszted belőlük?

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche