Horgolt virág gyöngyökkel – gyönyörű dísz, könnyen elkészíthető!

 

Minden kézművesnek van egy kosara, amelyben olyan maradék fonalakat tart, amelyekből nem lehet egész terméket készíteni, de nem akarják kidobni. Ezekből a fonalakból apró díszeket lehet horgolni, vagy különböző tárgyak széleit díszíteni. A gyöngyökkel horgolt virág csak egy példa erre. Ez egy gyönyörű dísz, amely ruhák, hátizsákok vagy táskák díszítésére használható. Képet is készíthet belőlük, vagy kombinálhatja őket egy terítőbe. Minden a fantáziádon múlik!

További nagyszerű inspirációkért receptekhez és otthoni alkotásokhoz látogasson el Facebook-oldalunkra .

Horgolt virág gyöngyökkel

Amire szükségünk lesz:

  • Horgolt fonal (pl. YarnArt Baby Cotton)
  • horog (mi 2,5-es horogméretet használtunk)
  • 5 db 6 mm átmérőjű gyöngy
  • széles szemű tű
  • olló

Hogyan fogunk eljárni:

1. Fűzzük fel a gyöngyöket a fonalra egy széles hegyű tű segítségével. Ezután a fonalat kétszer csomózzuk meg, hogy a gyöngyökkel egy gyűrűt alkossunk.

2. 1. sorozat: Horgoljunk egy láncszemet két gyöngy közé. Kössünk egy láncszemmel és egy dupla horgolással ugyanabba a helyre. Ezután három láncszemet és két dupla horgolást horgoljunk a gyöngyök közötti következő helyre.. Ismételjük meg – még háromszor. Fejezzük be a sort három láncszemmel és egy lánckötéssel.

3. 2. sorozat: UHorgoljunk egy dupla horgolást, egy dupla horgolást, egy fél horgolást, egy hosszú horgolást, két dupla horgolást, egy hosszú horgolást, egy fél horgolást és egy rövid horgolást az előző sor rövid horgolásait összekötő három láncszem magasságában. Ismételjük meg – még négyszer. Ezután húzzuk a fonalat a munka hátuljára, készítsünk egy láncszemet, és vágjuk el a fonalat.

4. Kétszer csomózzuk meg a fonal elejét és végét. Ezután egy széles hegyű tűvel rejtsük el őket a hurkok közé, és vágjuk le őket. A gyöngyös horgolt virág elkészült!

Tippünk: Bármilyen színű fonalat használhatsz.

Sok sikert a munkádhoz!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche