Hová tegyük a kukát egy kis konyhában, és hogyan lehet megakadályozni, hogy „szagos legyen”: millió dolláros trükk

Hová tegyük a kukát egy kis konyhában, és hogyan lehet megakadályozni, hogy „szagos legyen”: millió dolláros trükk

Ha kis konyhája van, egyrészt szerencséje van – kis területet kell kitakarítania, és nem lesz sok baja. Másrészt viszont nagy valószínűséggel folyamatosan azon kell kitalálnia, hogy hova tegye az edényeket és az élelmiszerkészleteket, mert nincs elég szabad hely. Külön probléma lesz egy szemetes hely megtalálása.

Nagyon gyakran a konyhabútor-gyártók speciális rést biztosítanak egy szemetes számára. Ha azonban nincs ilyen, azt javasolja, hogy a konyhában a kukák elhelyezésére szolgáló hely kiválasztásakor tartsa be az egyetlen szabályt: olyan helyen legyen, ahol nem zavarja, ugyanakkor az idő, amikor kényelmes lesz elérni.

Hová tegye a kukát a konyhában

Amire fontos odafigyelni:

  1. Helyezze a kukát a konyhába, amennyire csak lehetséges a tűzhelytől. Az ok nagyon egyszerű: hevítéskor a szemét és az ételmaradék a szokásosnál többszörösen büdös lesz.
  2. Ha megpróbálja betartani a Feng Shui-t, akkor nagyon jól tudja, hogy a konyha az a hely, amely a jólétet és a gazdagságot szimbolizálja. Míg a lakásban megjelenő szemét mágnessé válik, amely minden pénzt kiszív a házból. Éppen ezért a Feng Shui szerint a szemetesnek mindig zárt fedelűnek kell lennie, és jobb, ha elrejti valamilyen szekrényben, mintsem szabad helyen hagyja.

Hogyan előzzük meg, hogy a szemetes edények szaga legyen

Még ha minden nap kiviszi a szemetet, elég nagy a kockázata annak, hogy a kidobott maradványok egy része nyáron büdös lesz. Annak érdekében, hogy konyhája mindig jó illatú legyen, javasoljuk a hagyományos szóda használatát: csak öntsön egy kis port a vödör aljába, és a műanyag már nem fogja fel a kellemetlen szagokat. Ha pedig „semlegesíteni” kell a kukába dobott valami szagát, akkor szódabikarbónával megszórhatjuk, majd szorosan megköthetjük a zacskót.

Korábban elmondtuk, hogyan mentheti ki a konyharuhát a szemétből. A tapasztalt háziasszonyoknak legalább 5 nagyszerű tippje van, amelyek még a legpiszkosabb törölközőkön is segítenek.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche