Hű maradsz az otthoni edzéshez? Ezt az 5 dolgot ne hagyd ki otthonról

Te is valahogy hozzászoktál az otthoni mozgáshoz az elmúlt hónapokban. Hiszen sok sportrajongónak nem marad más. De néha a szükség hobbivá válik. És ebben az esetben jó, ha fel van szerelve.

Az edzőszőnyeg az otthoni edzés alapja.
Ha azt tervezi, hogy a lakása négy fala között folytatja a rendszeres edzést, nem szegjük el a kedvét. A téli hónapok tökéletesek erre. Ráadásul nem csak az egészségedért teszel valamit, hanem a biztonságodért is. Mindenesetre jól fel kell készülnie az otthoni edzéshez. Az energia, az elszántság és a lelkesedés mellett a következőkre is szükséged van (talán karácsonyi ajándékodhoz is találsz tippet a következő listában):

Gyakorló szőnyeg

Lehet klasszikus szőnyeg vagy jógaszőnyeg. Jellemzőjük, hogy megerősítik a lábad alatti felületet, és egyben megvédenek a hideg padlótól vagy szőnyegtől, amit nem szívesen izzadnál. A szőnyeg kiválóan alkalmas jógagyakorlatokhoz vagy pilateshez, de a mindennapi nyújtáshoz is.

Kell segítség? Szakértőink tanácsot adnak Önnektudj meg többet

Bosu labda

Nem létszükséglet, de az otthoni torna és főleg az erős has és belső izmok egyensúlygyakorlatainak végzése során biztosan összejön. A bosu labda egy szilárd felületű félgömb, amit többféleképpen is használhatsz – akár szilárd alappal a talajon és a félgömb felfújt részén tornázol, akár fordítva nyugodtan – csak a stabilitásod fejlesztésére. Ügyeljen azonban arra a térre, ahol gyakorol. A bútorok éles szélei ne legyenek elérhető közelségben (csak abban az esetben!).

Súlyzók

Nagyon kis súlyok, talán fél kiló is elég, de ha otthoni edzés közben tervezed Xenát faragni, akkor vegyél nagyobb súlyt. A súlyzók számos gyakorlathoz használhatók az egész test erősítésére, beépítheted stabilizáló gyakorlatokba, HIIT (magas intenzitású) gyakorlatokba vagy akár bokszba is. Néha elég egy súlyzó is, de javasoljuk, hogy legyen otthon egy pár, mert sok gyakorlatot, amin az internetes oktatók végigvezetnek, két súly segítségével hajtanak végre.

Ellenállású gumiabroncsok

Néhány euróba kerülnek, a futár házhoz szállítja, és akár egy harminc perces edzés során is igazán hatékonyak lehetnek a nappaliban a tévé képernyője előtt. Az ellenálló szalagok erősítik az izmokat, de kiválóak a stabilitási gyakorlatokhoz is. Az, hogy milyen erős ellenállást választ, az Önön múlik, de azt javasoljuk, hogy először kezdjen egy kevésbé megerőltető edzéssel, hogy elkerülje az izmok és inak sérülését.

Henger

Inkább edzés közben használhatod a következő nyújtásnál és izommasszírozásnál. A görgővel azonban több edzési tevékenységet is elvégezhetsz, itt is elsősorban a belső izmokat erősítő stabilizáló gyakorlatokról beszélünk.

6. számú tipp – Evezőgép

Az otthoni edzéshez semmilyen felszerelés nem szükséges, de… de ha csak egy sporteszközre kell befektetni, akkor egy evezőgépet ajánlunk. Ez alatt a tevékenység alatt szinte az egész tested meg van edzve. Az evezés jótékony hatással van a mellkasra, a hasizmokra, a hátizmokra, de nagyszerű a fenékre, a combra és a vádlira is. Fontos a megfelelő technika, és mellette jelen esetben a tárhely. Végül is ez egy kis helyet foglaló eszköz. Használat után felveheted és állva a falnak támaszthatod. Ennek ellenére valószínűleg jobban fogja értékelni, ha van otthon helye, ahol leteheti, és nem áll minden nap a nappaliban.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche