Ideális arány: tudja, mennyi só és cukor kell egy paradicsomkonzervre

Ideális arány: tudja, mennyi só és cukor kell egy paradicsomkonzervre

Egy olyanról beszéltünk, amitől az uborka üvegben nagyon ropogós lesz. Most a paradicsom tartósítására osztunk meg tippeket.

Általában mindenkinek, aki a konzervgyártásban részt vesz, megvan a saját receptje a házi készítésű csavarok pác készítéséhez. Természetesen nincs egyetlen recept, de vannak a főbb elvek a paradicsomkonzerv sóoldat elkészítéséhez. Szóba került róluk.

Mennyi sót és cukrot tegyünk bele

A só és a cukor mennyisége egy paradicsomkonzervben változhat. Ez függ a zöldség fajtájától és a pác elkészítési módjától (meleg vagy hideg).

A lényeg az, hogy a cukrot és a sót ne közvetlenül az üvegbe, hanem a pácba adják. Aztán ráöntik a zöldségeket.

Ezért ezeknek az összetevőknek a mennyiségét liter vízre kell számítani, nem pedig literes edényre. Egy liter paradicsom páchoz 3 evőkanál cukor is elég lesz. Háromszor kevesebb sót kell beletenni. Ez annak köszönhető, hogy a paradicsom a pácolás során megsavanyodik.

Ha a paradicsom hidegen pácolt, akkor egy literes üvegbe tegyünk 40-60 g sót. Nem kell hozzá egyetlen gramm cukrot sem.

Ne feledkezzünk meg az ecetről sem – minden üveghez hozzá kell adni egy kanállal. Ízlés céljából gyakran adnak hozzá kaporból, ribizlilevelekből és cseresznyéből készült esernyőket.

Hagyományosan a fűszerek felét az üveg aljára teszik, majd kirakják a gyümölcsöket, a másik felét pedig ráhelyezik. Beszéltünk arról is, hogy miben segít a kanál és a fogkefe.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche