A házat körülölelő, színpompás kert a ház igazi díszévé és tulajdonosának büszkeségévé válhat. De nem kell, hogy tele legyen rengeteg nehezen karbantartható növénnyel. A díszcserjéknek és a virágoknak csak a bejárati ajtó mellett kell megjelenniük. Milyen növényeket ültessünk a ház bejárata elé? Válassza ezeket a fajokat, és a szomszédok irigykedve fognak nézni.

Mit ültessünk a házhoz vezető út mentén?

A ház elé ültetett növények vonzzák a figyelmet, és azok lesznek azok az elemek, amelyekre a látogatók először felhívják a figyelmüket. Sok háztulajdonos törekszik arra, hogy az előkertje gyönyörködtető legyen. Jó ötlet azonban olyan növényeket találni, amelyek nem igényelnek különösebb gondozást.

Az elülső tornác területének parkosítása előtt érdemes odafigyelni az ottani körülményekre is – különösen a napfényhez való hozzáférésre. Északi vagy keleti fekvésű helyre ajánlott japán pierist ültetni., amely részleges árnyékban is jól fejlődik. Tavaszi virágai és örökzöld levelei kivételesen jól mutatnak az ágyásokban, és érdekes hátteret adnak más növényeknek. Hasonló körülmények között őrült módon növekszik. Hortenzia – gyorsan feltűnő társává válik a kissé alacsonyabb növényeknek.

A hűvös hőmérséklet és a mérsékelt fényhozzáférés szintén ideális feltételeket biztosítanak a funkiu. Dekoratív lombja az egyik legjobb választás, ha texturális kontrasztokat szeretne létrehozni a virágágyásokban vagy virágágyásokban.

Mit ültessünk a bejárati ajtó mellé? Fordítson figyelmet a részletekre

Intenzív napfény szinte állandóan a háza bejárata előtt? Nem probléma. A mérőműszerhez gyarapodnak ilyen körülmények között, és gyönyörködtetnek az ágyban és a cserépben. Kiegészíthetők a következőkkel levendula, ami provence-i jelleget kölcsönöz nekik. Vonzó kiegészítője lesz az ágyásoknak, színes és illatos hangsúlyokat teremtve.

Bazsarózsa igazán kitűnhetnek még a bejárat előtt is. A nyugati oldalra ültetve – napos vagy enyhén árnyékos helyre – nemcsak megjelenésében, hanem illatában is gyönyörködtetni fog. Közvetlenül melléjük ültethetünk Íriszek, amelyek eleganciát kölcsönöznek a bejáratot díszítő virágágyásoknak és szegélyeknek.

Mit ültessünk egy nagy cserépbe a ház előtt? Engedje szabadjára a fantáziáját

Semmi sem akadályozhat meg abban, hogy kerti ágyásokat alakítson ki, és azokat dekoratív ültetőedényekkel helyettesítse. Ezeket megtöltheti örökzöld cserjékkel, mint például a tujákkal, lucfenyőkkel vagy bokorfákkal.. Fantáziadúsan nyírva, csak feldobják a bejárat díszítését. A cserepek is elhelyezhetők ciprus, olajfa vagy pálma, amelyek mediterrán hangulatot kölcsönöznek a környezetnek.

Magas díszfüvek, mint például Kínai dísz- vagy tollfa, szintén jól mutat egy nagyméretű ültetőedényben a bejárat előtt, könnyedséget és dinamizmust kölcsönözve az elrendezésnek. Ha a bejárati ajtó előtti tér rendezéséről van szó, kevés dolog korlátozhatja Önt. Érdemes azonban előzetesen ellenőrizni, hogy milyen körülmények alkalmasak egy adott növény számára.

Kapcsolódó cikkek:

Mely virágok szeretik a napot? Ideálisak a kertbe a forró nyáron

Három a leghosszabb ideig virágzó cserjék közül. Késő őszig díszítik a kertet