Így ellenőrzöm minden tojást, miután megvettem. Tudom, hogy azok-e, és hogy sokáig frissek maradnak-e.

Hogyan kell tárolni a tojásokat, hogy ne romoljanak meg? Hűtőben kell tárolni őket? Ezek a kérdések sokakat aggasztanak. Elmagyarázzuk, hogyan kell tárolni a tojásokat a vásárlás után, hogy minél tovább frissek maradjanak.

A tojásfogyasztásnak számos előnye van. Ez a figyelemre méltó termék akár 13 vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Már egyetlen tojás is fedezi a napi B-vitamin-szükséglet 20%-át. A fehérjét sem szabad figyelmen kívül hagyni. A tojás tartalmazza az emberi szervezet számára a legkönnyebben emészthető fehérjét az összes élelmiszer közül.

Hogyan tároljuk a tojást, hogy minél tovább friss maradjon?

Rántotta, tészta, rántotta, palacsinta vagy sütemény – mindegyik ételhez tojás kell. Kíváncsi, hogyan tárolja a tojást, hogy minél tovább friss maradjon? Amikor nincs olyan meleg odakint, a szekrényben is tárolhatod őket – feltéve, hogy a következő három napon belül elfogyasztod őket. Ha nem, akkor tedd őket a hűtőszekrénybe. Így tovább maradnak frissek.

Mint kiderült, nemcsak a hőmérséklet, hanem a tojás elhelyezése is nagy hatással van a frissesség meghosszabbítására. Ha hazaérsz, nyisd ki a páraelszívót, mielőtt elrakod a tojásokat. Figyeljen arra, hogyan vannak elrendezve a tojások. A tojások keskenyebbik felének a csomag alján, a szélesebbik felének pedig a tetején kell lennie. Így a sárga szín tökéletesen megül a tojás közepén, így az tovább marad friss.

Hogyan állapíthatja meg, hogy a tojás friss-e?

Nincs rosszabb, mint feltörni egy régi, romlott tojást, amit általában főttnek neveznek. A hidrogén-szulfid felelős ezért a szörnyű szagért. A főzelék elkerülése érdekében végezzen egy gyors tesztet, mielőtt tojást tesz a bevásárlókosárba. Kapcsolja be a telefonja zseblámpáját, és tegye a tojásokhoz. Ha a sárga szín látható, és határozott fröccsenés jön ki belőle, amikor megrázza, az annak a jele, hogy a tojás friss és fogyasztható.

Mit tegyünk a már otthon lévő tojásokkal? Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a tojás még friss, tegyük egy vízzel teli tálba. A friss tojás azonnal elsüllyed. Ha azonban akár csak egy centimétert is úszik, akkor már régi, és nem alkalmas az elfogyasztásra. Ilyen tojást semmiképpen ne fogyasszon, még főzés után sem.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche