Így fagyasztható le megfelelően a darált hús, hogy később könnyebben használható legyen

Hány étel készíthető darált húsból. Itt húsos pitéket és rakott ételeket, szeleteket, fasírtokat, fasírtokat, házi pelmenit, tengeri tésztákat, sarmit találsz. Ezeknek a finom ételeknek a listája végtelen! Egy dolog világos: a darált hús az egyik legszükségesebb termék a konyhában.

Ezért szoktuk a darált húst nagy adagokban elkészíteni. A legegyszerűbb, ha a fagyasztóban tároljuk, és ha szükséges, csak kivesszük és felolvasztjuk. Akár maga főzi a darált marhahúst, akár boltban vásárolja meg, tudnia kell, hogyan kell megfelelően lefagyasztani a darált marhahúst.

Hogyan fagyasztható le a darált hús otthon

Frissesség

Ne feledje, hogy a darált húst elkészítés vagy vásárlás után azonnal a fagyasztóba kell tennie. Néhány óra hűtőben eltöltött idő árthat neki. A helyzet az, hogy még ilyen rövid időn belül is elkezdenek baktériumok fejlődni a húsban. Szóval ne habozzon!

Oszd fel részekre

Annak érdekében, hogy ne várjon több órát, amíg a darált hús felolvad, megfelelően el kell rendeznie a terméket a fagyasztóban. Nem kell minden darált egy nagy zacskóba tenni. Oszd fel részekre. Tudod, hány termék kell ahhoz, hogy szeletet vagy sarmát készíts a családnak? A darált húst kis zacskókba tesszük és ebben a formában tároljuk. Ezenkívül nyomja meg az egyes részeket a kezével, hogy „lelapítsa” a terméket. Ekkor a darált hús gyorsabban kiolvad.

Hogyan kell megfelelően kiolvasztani a darált húst

  • 1. A hűtőben. Ez a legbiztonságosabb módja a darált hús kiolvasztásának. A fokozatos folyamat nem teszi lehetővé a baktériumok fejlődését, és a termék nem veszíti el ízét és színét. A mínuszok közül: a darált hús kiolvasztása a hűtőszekrényben sokáig tart.
  • 2.
Hideg vízben. Ha nincs időnk várni, tegyük hideg vízbe a darált húst. Így gyorsabban kiolvad, de azonnal ételt kell főzni belőle.
  • 3. Mikrohullámú sütő. A darált hús kiolvasztásának leggyorsabb módja. Állítsa a mikrohullámú teljesítményt 50%-ra, és körülbelül 3 percig olvassa ki az ételt. Gyakran fordítsa át a másik oldalára, hogy egyenletes legyen a folyamat.
  • Ne feledje, hogy a felolvasztott darált húst nem lehet újra lefagyasztani. Kivételt képez, ha a terméket a hűtőszekrényben olvasztja ki. Ha 12 órára fagyasztóba tesszük, a hús tartósítható. Oszd meg kedvenc darált hús receptjeidet kommentben!

    admin/ author of the article
    Loading...
    Kirsche