Így maradhat koncentrált a munkahelyén

Az elfoglaltság és a munkahelyi nyomás miatt nem meglepő, hogy egyre nehezebb lesz koncentrálni. Az időgazdálkodás és az összpontosítás fontos feladatává vált mindennapi életünkben.

Míg a legjobb trükk az, ha egy adott feladatra összpontosítunk anélkül, hogy egy másik tevékenység elterelné a figyelmünket, a következő tippek megakadályozhatják, hogy a telefonunkra és laptopunkra érkező folyamatos értesítések elvonjanak minket.

1. Igyál több vizet

Stresszhelyzetben a hatékonyságunk automatikusan csökken. A Journal of Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kiszáradás tovább ronthatja koncentrációnkat és szellemi képességeinket.

Ezért gondoskodnunk kell arról, hogy elegendő mennyiségű vizet igyunk a nap folyamán.

2. A megfelelő hőmérséklet nagyon fontos

A Building and Environment folyóiratban megjelent tanulmány szerint a termelékenység csökkenhet, ha a munkahelyi hőmérséklet túl alacsony vagy túl magas.


A hideg hőmérséklet mentális stresszt okozhat, míg a magasabbak az álmosság kockázatával járnak, ami viszont hatástalanná tesz bennünket.

3. Az idő mérésére

Annak meghatározása, hogy egy adott feladatot mennyi idő alatt végezzünk el. Telefonján beállíthatja az időzítőt, hogy saját maga állítsa be a szüneteket.

Ha tudjuk, hogy egy bizonyos időre bele kell férnünk egy feladat elvégzéséhez, automatikusan növeljük a koncentrációnkat a feladat elvégzéséhez.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche