Így szabadulhatsz meg a kullancsoktól. Tedd meg mielőbb, különben mindent tönkretesznek helyetted

Azt gondolhatod, hogy az egyetlen kárt egy nyest okozhat neked néhány döglött csirke. Valójában a nyest sokkal nagyobb károkat okozhat otthonában és kertjében, ezért nézze meg, hogy van-e az otthonában, és hogyan szabadulhat meg tőle.

Valamit a nyestekről

A nyest kicsi, karcsú, mozgékony, menyétszerű vadállat. Kis állatokra vadászik, főleg rágcsálókra, de nem veti meg a madarakat és a tojásokat sem. Főleg éjszaka aktív. Területünkön két nyestfaj él. Az erdei nyest, amely védett, és a szikla nyest, amelyet néha házi nyestnek is neveznek. A másodikról fogunk beszélni.

Mire képes a nyest

A nyestek kiváló hegymászók, és kis testfelépítésüknek köszönhetően nagyon kis lyukakba is bejutnak. Ezért nagyon valószínű, hogy a házában vagy a tető alatt telepednek le.

A nyest behúzza zsákmányát a barlangjába. Ez a lebomló zsákmány, mint a nyestürülék, szagolja és vonzza a többi kis állatot. Így fennáll a szag és a férgek veszélye.

A nyest szeret harapni, ezért mindenféle kábelt képes megrongálni. Alagutakat épít a tetőszigetelésbe és tönkreteszi a tetőburkolatot. Emiatt befuthat a házba.

A Martens szintén szeretnek betörni az autókba, és súlyosan károsíthatják a motort.

És mi lesz a farmgal? Könnyen észrevehető, hogy egy nyest meglátogatja a kuckót. Ha fej nélküli döglött csirkéket talál, az valószínűleg nyest volt. A róka általában az egész tyúkot magával rántja.

Hogyan lehet megszabadulni a nyesttől?

Ha attól tart, hogy egy nyest vadul a kertjében, szerezzen be egy kutyát vagy macskát. Jól rögzítse a tyúkokat vastag hálóval. Érdemes megfontolni egy elektromos kerítést is, amelyet ereszcsatornákba és lefolyókba helyezhet el. Az áram nem árt a nyesteknek, de elriasztja őket.

Lehet kapni ultrahangos riasztót is. Olyan hangot adnak ki, ami taszítja a nyesteket. Az erőteljes halogén lámpa mozgásérzékelővel szintén hatékony. Arra a helyre kell irányulnia, ahol úgy gondolja, hogy a nyest belép a házba. A fény átmenetileg elvakítja és megijeszti.

Megfontolható a nagyobb rágcsálók számára kialakított csapda is. Vannak olyan típusok, amelyek elkapják a nyest, de nem ölik meg. Aztán elengedheted a vadonba, távol tőled.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche