Így tisztítsa meg a bőr kanapét: Így évekig úgy fog kinézni, mint az új, de soha ne tegye ezt

A bőr kanapék klasszikus bútorok. Különböző stílusban, színben és kivitelben találhatja meg őket. Vitathatatlan előnyük a könnyű tisztíthatóság, hiszen az állatszőrt és a legtöbb kiömlött folyadékot csak le kell törölni. Jó gondozás mellett évtizedekig szolgálja gazdáit. Ha tudja, hogyan kell megfelelően tisztítani, évekig úgy fog kitartani, mint az új.

Évente egyszer vagy kétszer alaposan meg kell tisztítani a bőr kanapét, színétől és szennyezettségétől függően. A foltokat mindig a lehető leghamarabb meg kell tisztítani. Ezenkívül a bőr ülőgarnitúrákat rendszeresen, hetente-kéthetente fel kell porszívózni és kiporolni.

A bútorok tisztításakor mindig kövesse a gyártó utasításait, és ne feledje a következőket:

  • Soha ne használjon ammóniát vagy fehérítőt tartalmazó termékeket. Károsítják a bőrt.
  • Ne használjon fertőtlenítő törlőkendőt vagy spray-t. Károsíthatják a kanapé bőrkárpitját is.
  • A túl sok víz foltokat okozhat. A legjobb, ha nedves törlőkendőt használ, nem nedves.

Alapvető porszívózás és dörzsölés

Kezdje el a bőr kanapé tisztítását porszívózással. Tedd el a takarót, párnát és távolíts el minden apró dolgot. Használja a bőrkárpitos kefét, hogy elkerülje a karcolódást. Lassú mozdulatokkal porszívózza fel a felületen felgyülemlett morzsákat és szennyeződéseket. Ne felejtse el megtisztítani a varratokat.

Míg a porszívózás eltávolítja a port, a morzsákat, a háziállatok szőrét és hasonlókat, a bőr kanapénak előnyös lehet a további tisztítás. De mielőtt folytatná, ellenőrizze a gyártó utasítási címkéjét. A legtöbb esetben a gyors tisztításhoz enyhén nedves törlőkendőt célszerű használni. Ügyeljen azonban arra, hogy a kendő csak nedves és ne legyen vizes, különben víznyom marad az ülésen.

Tisztítsa meg az ülést speciális termékkel

A piacon különféle speciális termékek is találhatók, amelyek közvetlenül a bőr kanapé tisztítására szolgálnak. A terméket puha, szöszmentes ruhával vigye fel. Mindig tesztelje a terméket előtte olyan alkatrészen, amely nem látható. Vigye fel a terméket takarékosan, majd törölje le nedves ruhával. A kíméletes munka fontos, mivel a bőrt nem szabad erősen súrolni. Ha a folt első alkalommal nem tűnik el, ismételje meg az eljárást.

Kanapé kondicionáló

Speciális kondicionálót használnak az új bőr kanapé védelmére vagy a régi javítására és karbantartására. A kondicionálót mindig a gyártó utasításai szerint használja.

Termékek a konyhából

Használhat fehér ecetet is a bőr kanapé tisztításához, de először próbálja ki az oldatot egy rejtett helyen. Keverjen össze egyenlő arányban vizet és ecetet, majd törölje le a kanapét egy mikroszálas kendővel. Ügyeljen arra, hogy a ruha csak nedves, ne legyen nedves, hogy elkerülje a bőr sérülését, és óvatosan dolgozzon. Szárítsa meg az ülést puha, tiszta ruhával.

Mosogatószappan is használható bőr kanapé tisztítására. Egy edényben keverje össze az enyhe mosószert meleg vízzel, és nedvesítse meg vele egy mikroszálas kendőt, majd dörzsölje át vele az ülést. Ne felejtse el alaposan megszáradni.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche