Így vonzhatja be a hasznos rovarokat a kertbe

Számos módja van annak, hogy növényeinket és fáinkat a lehető legjobb állapotban tartsuk, és ezek egyike az vonzza előnyös a bizonyos trükkökkel, amelyeket a szektor különböző szakemberei nem haboznak megosztani velünk.

Természetesen az a probléma, amivel a legtöbb ember találkozik, hogy csak „rossz” rovarok jelennek meg a kertjükben. Ennek a helyzetnek a megfordítása, annak biztosítása, hogy a „jófiúk” legyenek azok, akik közelednek fajukhoz, nem olyan bonyolult.

Trükkök a hasznos rovarok gyümölcsösbe vagy kertbe csábítására

Konkrét növények termesztése

Nem minden faj jó, ha ezt a célt kitűzzük, ezért meg kell találni, melyik a megfelelő az egyes típusokhoz. Általános ajánlás, hogy ültessen különféle fajokat, és vegyen be virágokat a rovarok számára természetes vonzerejük miatt.

Vannak bizonyos konkrét kapcsolatok az állat- és növényvilágban, mint például a kettő között méhek és mézelő növények,Igen, attól függően, hogy milyen rovarokat próbál bevinni a kertjébe, meg kell találnia, hogy melyik fajt javasoljuk elcsábítani.

Hagyja, hogy a fű nőjön egy kicsit

Nem kell tíz centiméternél magasabbnak lennie, és nem kell hagynia, hogy a fű nőjön az egész kertben, de nagyobb teret kell hagynia a fejlődéshez. Ez a fajta „préri” biztosítja számukra az összes mikroteret, amelyre szükségük van a növekedéshez és a szaporodáshoz.

Használjon ökológiai rovarölő szereket

A „rossz” rovarok eltávolítására szolgáló vegyszerek általában olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek a „jó” rovaroktól is megszabadulnak. Próbálja helyettesíteni őket ökológiai rovarölő szerekkel, olyanokkal, amelyek irtják a kártevőket, de nem befolyásolják a kert többi rovarát.

Hasonlóképpen fontos, ha van kertje, és egye a megtermelt ételt. Mindig kerülje a kémiai rovarirtó szereket.

Vásároljon nekik menedéket

Bár ez nevetségesnek tűnhet, a hasznos rovarok befogadásával ösztönözheti, hogy megtelepedjenek a kertben. Vannak egyszerű, de egyszerű szerkezetek, amelyek biztonságban tartják őket, és lehetővé teszik számukra, hogy kényelmesen és biztonságban érezzék magukat. Emlékezzünk arra, hogy a A városközpontokban csökken a rovarok száma, így saját evolúciójuk természetesen arra készteti őket, hogy menedéket keressenek a külső fenyegetések elől. Ha azt szeretné, hogy a kertjében éljenek, üdvözölnie kell őket.

Anélkül, hogy tovább menne, vásárolhat méhhotelt vagy katicaszállót, amelyek vonzzák ezeket a fajokat. Ezenkívül vannak olyan növények, amelyek a rovarokat is vonzzák, és amelyek sokkal előnyösebbek, mint mások.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche