Igya meg ezt a turmixot minden reggel. A beleid olyanok lesznek, mint új korukban, és te is olyan jó leszel, mint új korodban.

Bizonyára sokszor hallottad már, hogy a bélrendszert a „második agyként” emlegetik. Nem véletlenül, hiszen különleges szerepet játszanak az emésztés során, és az immunitásunk is bennük épül fel. Sajnos nem mindig vannak tökéletes állapotban, ezért néha segíteni kell rajtuk. Elég, ha legalább egy olyan kezeléshez nyúlunk, amely nemcsak megtisztítja őket, hanem példásan működőképessé is teszi őket. Erre a célra az aszalt szilvához nyúlhatsz: nem hiába nevezik gyakran a belek szövetségesének.

Honnan tudhatod, hogy a beleid nem működnek megfelelően?

Számos oka lehet annak, hogy a „második agyunk” meghibásodik, de nem mindig kapcsolunk betegséget ezekhez az értékes szervekhez. Ha a belek nem működnek megfelelően, biztosan észrevesszük az emésztőrendszeri panaszokat: a figyelmeztető lámpának különösen akkor kell kigyulladnia, ha hasi fájdalomtól, puffadástól, emésztési zavaroktól, hasmenéstől vagy székelési nehézségektől szenvedünk.

A nem megfelelő bélműködés esetén veszélyeztetettek lehetünk a gyakoribb fertőzésekre, ráadásul a bőrünk állapota is romlik. Az ilyen tüneteket nem szabad alábecsülni, de mindenképpen ösztönözni kell a változatos táplálkozást. Emellett az aszalt szilva segíthet a belek tisztításában és jobb állapotban tartásában.

Aszalt szilva a beleknek: jót tesz az egészségnek

Bár az aszalt szilva szezonja még messze van, nem kell a kezünket tördelni, hiszen a szárított változat általában egész évben kapható. Ezért ezekből az ízletes gyümölcsökből tápláló és tisztító italt készíthetsz.

A recept egyszerű, és az elkészítése sem okoz sok gondot, hiszen mindössze két hozzávaló szükséges hozzá. Hogyan készítsd el a béltisztító italt? Egyszerűen vegyél hat szilvát, és öntsd egy pohár meleg, de nem túl forró vízbe. Hagyd állni a keveréket egy éjszakán át, reggel turmixold össze, és éhgyomorra idd meg a pohár tartalmát. Ha egészséges bélrendszerre vágyik, akkor ezt az italt éhgyomorra, lehetőleg kis kortyokban igya meg.

Az aszalt szilva jót tesz a beleknek?

Az aszalt szilva jót tesz a bélnek, mert hatalmas rostforrás, amely köztudottan segít megtisztítani a beleket. Ezenkívül egy ilyen turmix megkönnyíti a szervezetünket sújtó felhalmozódott lerakódások és méreganyagok eltávolítását. A rostok segítenek a normál vérnyomás és koleszterinszint fenntartásában is, így ez egy újabb érv amellett, hogy minél gyakrabban nyúljunk egy ilyen italhoz. Az aszalt szilva hashajtó hatását fokozza a szorbit jelenléte: ez az, ami segít megszabadulni a fárasztó székrekedéstől.

Aszalt szilva az egészségért: fogyassza minél gyakrabban

Nem lenne igazságos, ha csak az aszalt szilva ezen bélrendszerre gyakorolt tulajdonságaira koncentrálnánk, mert még sok más, a szervezetünk számára hasznos tápanyagot kínál. Hol is kezdjük? Az aszalt szilva a vitaminok kincsesbányája: A, C és E. Ezek hármasaként jótékonyan hatnak a megjelenésünkre, megszüntetik a gyulladást és elősegítik a bőr regenerálódását. Természetesen tartalmaznak még B-vitaminokat is, amelyek az egész szervezet számára előnyösek, valamint K-vitamint, amely elősegíti és erősíti a véralvadást.

Az aszalt szilva emellett meglehetősen gazdag csomagot tartalmaz ásványi anyagokban: cink, foszfor, magnézium, mangán, réz, kálium, kalcium és vas. Ezek pótlása fontos, és ezeknek az értékes elemeknek a hiánya rontja a szívet, az agyat, és vérszegénységhez, csontritkuláshoz vezethet, vagy kitehet minket fertőzéses rohamoknak.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche