Igyál savanyú káposztalevet. Ez történik a testedben

Bizonyára hallott már a savanyú káposzta előnyeiről. Ez egy egészséges étel, amelyet egész évben kell fogyasztani. Különösen a téli szezonban, amikor szükségünk van arra, hogy az immunitásunk olyan szilárd legyen, mint a szikla. A káposzta tehát egy dolog, de mi a helyzet a pohárban maradó folyadékkal? Kiöntöd? Ha igen, inkább igya meg, mert ennek a savanyú finomságnak a levét probiotikumokkal és egyéb, a belek számára jótékony anyagokkal gazdagítják. És mint tudod, ha a bélrendszered egészséges, az immunitásod is egészséges lesz.

Savanyú káposztalé

Ez a folyadék nem csak víz, amelynek nem tiszta a színe. Ez egy olyan gyümölcslé, amely a fermentációnak köszönhetően az emberi egészségre előnyös baktériumkultúrákat tartalmaz. Ezek a jótékony baktériumok pedig nagyon fontosak egészségünk, emésztésünk és a megfelelő bélmozgás szempontjából is. Nyilvánvaló tehát, hogy az egészséges bélrendszerről szóló információk az emberi immunrendszerrel kapcsolatban semmiképpen sem félrevezetőek.

Nemcsak savanyú káposzta, hanem egyéb erjesztett termékek is

Kedvenc savanyú káposztánk a leggyakrabban fogyasztott. Vannak azonban más fermentált élelmiszerek is, amelyek jótékony anyagokat tartalmaznak, próbáljon ki néhányat.

  • Kimchi – koreai nemzeti étel. Fűszeres finomság. Pácolt és erjesztett zöldségekből és egyéb alapanyagokból készül.
  • A hosszú élettartamhoz köthető tea fermentált és enyhén pezsgő, azaz kombucha.
  • Kefir – fermentált tej kultúrákkal.
  • Az almaecet is egészséges fermentált italnak számít.
  • Japánban széles körben használják a Miso nevű japán fűszerpasztát.

Hosszú élettartamú gyógyszer – a kombucha enyhén pezsgő fermentált ital, amelyet édesített fekete vagy zöld teából készítenek. /

A savanyú káposztalé pozitív hatásai

Az erjesztéssel a jótékony probiotikus kultúrák, más néven probiotikumok központja jött létre a savanyú káposztában. És mint már ismert, az ilyen probiotikumok támogatják az egészséges emésztést, de az immunitást is, amely szorosan összefügg a bélrendszerrel. Nemcsak probiotikus kultúrák, hanem kálium is, amely csökkenti a vérnyomást és véd a csontritkulás ellen. Arról nem is beszélve, hogy mennyire látja el a szervezetet a szükséges vitaminokkal. Például B1-, A-, B2-, C- és K-vitamin.

Hol lehet ilyen egészséges terméket kapni?

Ha nincs helye a káposzta darabolására és tárolására, nincs más választása, mint megvenni. Mondhatni minden élelmiszerboltban lehet ilyen káposztát találni. Nem kell mást tenni, mint elválasztani a vizet a káposztától, amit köretként használhatunk, és megihatjuk a levét. Ha pedig még ezt sem szeretné, nyugodtan vehet savanyú káposztalevet.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche