A japán nők hosszú életükkel és egészségükkel ámulatba ejtik a világot, hiszen átlagosan 88 évet élnek meg. Mindemellett csodálatra méltó karcsú alakjuk, ami az ebből az országból származó nőkre jellemző. Ennek köszönhetően a japán nők nemcsak jó egészségnek, de nagyszerű energiának is örvendenek. Tudja meg, hogyan érik el ezt a fizikai és mentális állapotot öt lépésben.

Fotó: shutterstock/aslysun

A japán nők hosszú és egészséges életet élnek, és nem híznak. Karcsú alakjukat több tényező is befolyásolja, aminek köszönhetően megtalálják a tökéletes testi-lelki egyensúlyt. Íme néhány szabály, amelyek segítségével élvezhetik a gyönyörű alakot és az energiát.

Hogyan lehet öt lépésben elérni a japán nők alakját?

Az elhízás problémája évek óta globális probléma. Nem csoda, hogy sok embert inspirálnak a japánokahol a nők mindössze 3%-a küzd túlsúllyal.

Ezt a problémát nem szabad alábecsülni, mert Az elhízás számos súlyos betegség oka, ezért érdemes megelőzni. Íme öt alapvető szabály, amelyeket a japán nők betartanak, hogy egészségük és karcsú alakjuk feltűnjön.

1. Természetes összetevőkben gazdag kiegyensúlyozott étrend

Az alap természetesen a diéta. A japán nőknél ez a zfőként feldolgozatlan alapanyagokon alapul, ami rendkívül fontos.

Ráadásul az étrendjükben zöldségből nincs hiány mint a daikon retek, padlizsán és a keresztes virágú zöldségek. Rostban gazdagok, így jóllakottság érzést adnak és szabályozzák az emésztőrendszert. Ezenkívül a japán nők étrendje gazdag tengeri hal, amelyek nagyon fontos omega-3 zsírok forrásai. Halfogyasztás hozzájárul a vörös hús fogyasztásának csökkentéséhez is, ami pozitívan befolyásolja a kalóriaegyensúlyt. Ezen kívül az ázsiai női ételek is tartalmaznak szója és rizs és gyakran tálalják velük zöld teaami nagy hatással van az anyagcserére.

2. Aktív életmód

A japán nők életmódja a test és a lélek harmóniájának példája. Ötvözi a megfelelő étkezési szokásokat, az aktivitással és a pozitív életszemlélettel. Ezek a kulcs a szép alakhoz, de a hosszú élethez is.

Japánban van egy napi tevékenység, amely mindenekelőtt magában foglalja gyaloglás vagy kerékpározás, a jó fizikai állapot fenntartásának normája. Ott gyakran a természet közepén és szerettei társaságában sportolnak, ami nem csak a test állapotára, de a lélekre is kihat.

3. Mértékletesség az élelmiszerekben

Japánban a túlevés problémája nem olyan gyakori. Ez annak köszönhető, hogy az emberek ebben a régióban odafigyelnek a megfelelő adagméretre és a kiegyensúlyozott napi kalóriabevitelre.

Természetesen az étrendben néha édességeket és egyéb egészségtelen falatokat is tartalmaznak, de ezeket kis mennyiségben szolgálják fel. A japán nők számára is nagyon fontos a felszolgált ételek esztétikája és az étkezési technika, amelyben lassan élvezik az egyes falatokat.

4. Egészséges reggeli és pozitív hozzáállás az ételekhez

Japán nők egészséges étkezéssel kezdik a napot, például miso levessel vagy grillezett hallal. Ez lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyan kontrollálják az éhségérzetet a nap hátralévő részében, és elkerüljék a korlátozó és extrém diétákat.

Szintén fontos az ezekből a régiókból származó nők étkezési megközelítése. Az ételt élvezet- és táplálékforrásnak tekintik. Nem teszik az ételt ellenségükké vagy fenyegetéssé. Ennek köszönhetően nincs tiltott gyümölcs jelenség, és jobban tudják kontrollálni a táplálékfelvételüket.

5. A „hara hachi bunme” hagyományos elve

A japán nők is a „hara hachi bunme” elvét követik. Ez egy módja annak, hogy megbirkózzunk az éhségérzettel és jobban irányítsuk agyunkat.

Ezt a módszer az, hogy addig eszünk, amíg nem érezzük, hogy a gyomrunk 80%-ban tele van. Így megtanulhatjuk a mértékletességet és elkerülhetjük a túlevés kellemetlen érzését.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Jobb, mint a szilva székrekedésre. Napi pár adag is segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet

Csökkenti a fáradtság és az észlelt stressz szintjét. Ennyi ideig kell tartania az ideális alvásnak