Íme, mit kell tennie a húsvét előtti héten, hogy szerencsét és jót hozzon otthonába:

A húsvét a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe. Az erre való felkészülés napokkal az ünnep előtt kezdődik, a nagyhétre pedig, amely Krisztus feltámadása előtti napokat jelöli, szigorú tilalmak vannak érvényben, amelyeket a keresztény hívők buzgón betartanak.

Úgy gondolják, hogy az ünnep előtti cselekedeteink előre meghatározzák sorsunkat – szerencsét és jólétet hozhatnak nekünk, vagy elvehetik tőlünk.

Mit kell tennie húsvét előtt, hogy szerencsét vonzzon?

Őseink nemcsak a lelki megtisztulásra fordítottak időt, hanem arra is, hogy megszabadítsák a teret a felesleges dolgoktól. Nagyanyáink éppen ezért húsvét előtt mindig kitakarították a házukat. Az otthonokat általában nagycsütörtökön takarítják. De a modern valóságban nem minden háziasszony maradhat otthon ezen a napon. Takarítás a hét többi napján lehetséges, de nagypénteken nem.

Éppen ezért az általános takarítás megkezdésekor három dologtól érdemes megszabadulni – a régi ruháktól, a szeméttől és a kosztól. Tudniillik a takarítást mindig felülről kell kezdeni, a padlót pedig utoljára kell mosni. Ezért érdemes megtisztítani a lámpatesteket a portól, valamint a szekrények, gardróbszekrények felső polcait is.

Például a húsvét előtti kedden a hagyomány szerint meg kell szabadulni minden feleslegestől. Ha a dolgot több mint egy éve nem használták, jobb, ha közvetlenül a szemétbe dobja.

Odaadhatod annak, akinek szüksége lehet rá. Ha ruhákról van szó, akkor adományozhatod. Az is jó, ha minden titkát, gaztettét, hibáját, rossz tulajdonságát felírja egy papírra, majd elégeti. Ez a rituálé segít megszabadulni a rossz gondolatoktól.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche