Íme, mit SOHA ne viseljen temetésen és megemlékezésen – ezzel megsérti az elhunyt hozzátartozóit!

Ma a gyászruházat jellemzőiről fogunk beszélni.

Minden, amit a hétköznapi ruhákról mondanak („hangsúlyozd ki az alakot, egyéniséget”, „válassz megfelelő színeket”), nem működik temetéskor vagy megemlékezéskor. Itt maximálisan el kell terelnie magáról a figyelmet, és részesévé kell válnia az általános gyászfolyamatnak. ⠀

A megemlékezések és a temetések egy módja annak, hogy megosszuk a szeretett ember elvesztése miatti gyászt. Ezért bármi (ruha vagy viselkedés), ami elvonhatja a figyelmet erről, nem megfelelő.

Illetlen ruhák

A tiltott listán garantáltan szerepelnek őszintén szexi ruhák, különösen csupasz has, dekoltázs (maximum kulcscsontig, de jobb gallér) és mini – a szoknyák és ruhák hossza legfeljebb térdig megengedett. De a könyök felett nyitott karok szintén nem jó választás.

Szűk ruhák

A testen lévő ruhák szintén nem kívánatosak: legalább néhányuknak szabadon kell ülniük. Jobb elhagyni az átlátszó és áttetsző elemeket a mellkas, a hát és a lábak területén. Maximum – kis betétek a csukló területén, de nem több.

Ünnepi ruhák

Az élénk színek, a túlzott dekoráció (beleértve a dekorációkat, betéteket) szintén sértő lesz egy ilyen rendezvényen. Ne feledje az alapszabályt: temetéseken és megemlékezéseken a színes ruhák vagy a hangsúlyos dekorációk nem állnak a helyükön.

Bonyolult felületű és szokatlan szabású ruhák

Ráncok, cipzárak, aszimmetria – inkább ne, csak ha nem ez a megszokott stílusod. Természetesen tiszteleghet a néhai tervező emléke előtt a márkájához tartozó ruházatban, még akkor is, ha az nem szokványos. De legtöbbször a minimalizmus a legjobb megoldás.

Mindennapi ruhatár

Másrészt a temetések és megemlékezések rendkívüli események, nem hétköznapi napok sorozata. Ezért a kifejezetten hétköznapi megjelenés – farmer + pulóver – szintén nem megfelelő. Az ilyen ruhák azt mutatják, hogy nem tulajdonítasz jelentőséget annak, ami történik. Igen, és úgy érzi, nincs a helyén.

Mely dolgokat kell előnyben részesítenünk?

A temetéseken fekete dress code van. Maguk a ruhák, ha megfelelnek a korlátozásoknak, bármi lehet az adott családban vagy körben elfogadott stíluson belül. Nem kívánatos, hogy kitűnjön – ez a fő elv a ruhák kiválasztásában. ⠀

Univerzális megjelenés – fekete árnyalat, átlátszatlan szövet, maximálisan zárt ruházat (lábak, mellkas, karok). Nőknek: vagy midi és maxi szoknya vagy bő nadrág.

Ha temetőben kell tartózkodnia, sokáig sétálnia vagy kint állnia, fontolja meg a cipőt és a felsőruházatot. Kényelmes cipő lesz szükséges, felsőruházat és sapka is megfelelő – legalább sötét, tompa színek, ha nincs fekete.

Sok múlik a formalitás mértékén. Ha szűk körben gyűlik össze, ha más szabályokat is elfogadnak, akkor a követelmények sokkal kisebbek, vagy ellentmondhatnak az általánosan elfogadottaknak. Mindezt előre tudnod kell, hogy ne érezd magad kiszakadva, és valóban együttérzését fejezd ki szeretteidnek anélkül, hogy a kinézeted miatt aggódnál.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche