Ingyenes titkos növényi műtrágya, ami már van a konyhájában

Ingyenes titkos növényi műtrágya, ami már van a konyhájában

Elmondtuk, hogyan kell főzni a kerti növényekhez. A szobanövényekkel minden egyszerűbb és egyben bonyolultabb. Ahhoz, hogy a szobanövények buja növényzettel és buja virágzással örvendeztessenek meg bennünket, jó gondozásra és rendszeres táplálásra van szükségük. Egy titkos műtrágyáról beszélünk a szobanövények számára, amelyek a konyhájában vannak.

Természetesen ma már sok műtrágyát lehet találni az üzletekben, nem kell oda menni. Végül is elég, ha bemegy a konyhájába, és vesz egy csomag babérlevelet. Kevesen tudják, de valójában a babérlevelet a virágkertészetben is fel lehet használni – számol be.

Ez a fűszer antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen kívül B-, A- és C-vitaminban gazdag, emellett káliumot, magnéziumot, kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, cinket is tartalmaz. Ezenkívül a babérlevél ecetsavban és hangyasavakban gazdag, amelyek stimulánsként hatnak a növényekre.

A babértrágya elkészítéséhez csak vegyünk 4 babérlevelet, és öntsünk rá 1 liter meleg, körülbelül 70 fokos vizet. Hagyja 3-4 órán át főzni – és a műtrágya készen áll. Használható a növény permetezésére és gyökéretetésre egyaránt. Ezt az etetést havonta egyszer kell elvégezni.

Most már tudja, hogyan segíthet a babérlevél zölden és egészségesen tartani szobanövényeit. Azt is elmondtuk

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche