A tuják a kertekbe ültetett egyik legnépszerűbb cserjék közé tartoznak. Nagyon könnyen termeszthetőek, de néha előfordulnak kisebb komplikációk. Ilyen helyzetben érdemes megismerni a házi műtrágyák receptjeit, amelyek segítenek a növénynek azonnal visszaállítani korábbi dicsőségét. Itt vannak ezek.

A tuják az egyik legnépszerűbb növényfaj, amelyet nemcsak az ingatlan díszítő elemeként választanak, hanem mindenekelőtt kerítésként szolgálnak.. Tökéletesen megbirkóznak a buja növényzettel, ami határozottan segít elszigetelni őket a járókelők és a szomszédok nem kívánt pillantásaitól. Vannak azonban olyan időszakok, amikor a tűlevelek kezdik elveszíteni zöld színüket, és a sárga és barna árnyalatai jelennek meg a helyükön. Mit tegyünk ilyen helyzetben?

Mikor kell megtermékenyíteni a néniket? Ne hagyjuk, hogy megtörténjen

A tuja több száz éves termesztése minden bizonnyal nagy előny, ami befolyásolja a faj gyakori választását. Emellett minden körülmények között jól fejlődik. Igen, szeretik a napos helyeket, de az árnyék sem jelent számukra különösebb problémát. A legfontosabb a rendszeres öntözés.. Ha erről megfeledkezünk, a bokor kiszáradását okozhatjuk. Ha a tűk elszíneződését észleljük, érdemes gondozási intézkedéseket tenni.

A sárga és száraz ágak a talaj elégtelen nedvességtartalmára utalhatnak. Olyan helyzetben, amikor a talaj nedves, a hatásokat máshol kell keresni. Az ésszerű megoldás minden bizonnyal a növény táplálása és a szükséges tápanyagokkal való ellátása lesz. A kertészeti boltokban könnyen találhat különböző típusú műtrágyákat, amelyek elősegítik a regenerálódást. Használatuk előtt azonban próbálja ki az otthoni módszereket. Minden módszert végre tud hajtani a valószínűleg otthon lévő termékek alapján. Mindegyiket megtalálhatja a konyhájában.

Megbarnulnak a nénikék? Készíts házi műtrágyát. Valószínűleg ezek a hozzávalók megvannak a konyhádban

Először is javasoljuk, hogy „igyál kávét” tujával. A reggeli ital kávéőrleményen alapuló trágya ideális tápanyag a nitrogénre, káliumra és foszforra éhes növények számára. Egyszerűen öntsünk 2 evőkanál kávézaccot 2 liter forró vízzel, majd várjuk meg, amíg megduzzad, és a sós víz kissé lehűl. Ha ezt a keveréket kéthetente egyszer használjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a bokrok egészségesen és sűrűn fognak nőni.

A második, nem túl bonyolult megoldás a burgonyatrágya. Elkészítéséhez a zöldségeket sótlan vízben kell megfőznünk, ami felszívja a fák szárításához szükséges összes összetevőt. Miután kihűlt, öntsük az oldatot a növények alá.

Végezetül egy javaslat azoknak, akik szeretik kicsit összekeverni a dolgokat. Ennek a trágyának az elkészítéséhez zselatinra lesz szükségünk. Ez az oldat nemcsak a növekedésre, hanem a színezés minőségére is rendkívül pozitív hatással lesz. A zamatos lombozat eléréséhez, oldjunk fel 1 evőkanál étkezési zselatint 2 liter meleg vízben, majd hagyjuk kihűlni.. Ez a fajta műtrágya használható hetente egyszer. Akkor működik a legjobban, amikor a bokrok nőnek.

Kapcsolódó cikkek:

Aranyszabályok a nyári gyeptrágyázáshoz. A gyep olyan vastag lesz, mint egy futballpálya

Ezeket a növényeket júniusban is ültetheti. Még a késői időpont sem akadályozza meg őket abban, hogy erőteljesen növekedjenek.