Kánikulában: Hogyan hűtse le otthonát légkondicionáló nélkül

Eljött a nyár, és a hőség már tény. Otthonunkon kívül és belül is emelkedik a hőmérséklet. Felmerül a kérdés: hogyan lehet megbirkózni a magas hőmérséklettel és túlélni a nyarat egy légkondicionáló nélküli lakásban? Van egy bevált módszer a lakás hűtésére nagy melegben.

A melegség, bár sokunk által régóta várt és vágyott, veszélyes lehet. Egy-két forró nap nem nagyon fáraszt bennünket, de amikor egy hónapnál tovább nem hagy el bennünket a forró nyár, akkor mindenáron igyekszünk hűvösséget találni, csökkenteni a test és a levegő hőmérsékletét.

A legtöbben tudjuk, mit kell tenni egy rendkívül forró napon. A legnépszerűbb nyári trükkök a testhőmérséklet csökkentésére:
– nagyon hideg italok fogyasztása;
– a lábak hideg vízbe áztatása;
– hűvös zuhanyok rendszeres használata;
– könnyű ételek fogyasztása, sok friss zöldséggel és gyümölccsel;
– árnyékban maradni és lehetőleg kerülni a napsugárzást;
– hideg borogatás a fejre.

Ezek az egyszerű megoldások segítenek lehűteni testünket és jobban érezni magunkat. A probléma akkor jelentkezik, ha például egy kis lakásban élünk, klíma nélkül, ami pár óra hőség után igazi szaunává változik, és nem tudjuk csökkenteni a benti hőmérsékletet.

Hogyan hűtsünk le egy lakást légkondicionáló nélkül

A nagy melegben egy lakás hűtése nagy kihívás, főleg, ha a lakásunk kicsi és délen található. Ebben az esetben a legjobb megoldás a klíma beszerelése, de nem mindenki akar és engedhet meg magának egy ilyen megoldást. Célszerű beruházni néhány ventilátorba, amelyek lehűtik a levegőt bármely helyiségben, és megkönnyebbülnek a forró napokon. Ennek a hatásnak a javítása érdekében érdemes hideg vízzel és jeges tálakat elhelyezni előttük. Meleg időben a levegőt is erősen párásítani kell, például párologtató párásítóval. Láthatatlan vízgőzt hoz létre, amely lehűti a belső teret.

Ha nem engedhetünk meg magunknak ilyen beruházásokat, egyszerűen csak helyezhetünk néhány hideg vízbe áztatott törölközőt a radiátorokra, amelyek hasonlóan működnek.

A ventilátor vagy párásító nélküli lakás hűtésének egyik módja a sötétítő függöny felakasztása, amely csökkenti a hőmérsékletet és elsötétíti a helyiséget. Többféle színben kaphatóak, beleértve a fényt is, így bármilyen belső térbe illeszkednek.

A légkondicionáló alternatívája a tiszta fehér függöny, amely nem vonzza be a napot, és ha kellően vastag, blokkolja a bejutást a lakásba.

FONTOS: Ne feledje, hogy minden csatlakoztatott eszköz, beleértve azokat is, amelyeket nem használunk, áramot fogyaszt és felmelegszik. A forró napokon érdemes kikapcsolni őket!

A fent említett módszerek mindegyike hatékony, és segít csökkenteni a hőmérsékletet egy fűtött lakásban. Ha azonban még mindig nagyon meleg van, próbáljon ki egy egyszerű otthoni trükköt, hogy lehűtse magát. Olyanok használhatják, akik otthon akaszthatnak függönyt.

A lehetőleg fehér, de a sárga és narancssárga (sok napfényt visszaverő) függönyöket hideg vízben alaposan meg kell nedvesíteni, és nyitott ablakba akasztani. Legalább napnyugtáig lógjanak, hogy a víz fokozatosan lehűtse a lakást a nap folyamán.

A forró napokon érdemes megjegyezni az egyszerű alapszabályokat – kora reggel és késő este jól szellőztessük ki a lakást, hagyjuk nyitva éjszakára az ablakokat, tartózkodjunk a meleg ételek főzésétől és sütésétől, és rendszeresen szórjuk meg hideggel az ablakpárkányokat vagy a konyhapultokat. víz .

Olvass tovább:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche