Karácsonyi díszek – csak egy papírlapra van szükség az elkészítéséhez

A karácsonyi díszek már november végén megvásárolhatók minden dekorációs boltban vagy szupermarketben. Nem mindenki elégedett azonban a kész megoldásokkal, és inkább saját maga alkot valami különlegeset, ami ünnepi hangulatot varázsol otthonába. Ismerje meg, hogyan készíthet kreatív karácsonyi díszeket általánosan elérhető anyagokból!

Fotó: shutterstock/Roman Samborskyi

Karácsonyi papír dekoráció

A karácsonyi dekorációnak nem kell bonyolultnak lennie. Elkészítésük egyik legegyszerűbb módja a papír használata. Ezek lehetnek hagyományos fehér papír kemény lapjai vagy színes papírból készültek. Könnyen elkészítheted pl karácsonyi lánc, amit a fára vagy a falra akasztasz. Elég csíkokat vágni belőle, és cikkeket készíteni belőlük. Miután az egyik csíkot átszőtte a másikra, le kell ragasztani a végeit, hogy a dekoráció ne essen szét.

Fotó: shutterstock/Rodica Vasiliev

Készíthetsz papírból is színes szalagok, amit a karácsonyfára akaszthatsz. Emellett érdemes papírból kivágni a télhez, karácsonyhoz kapcsolódó formákat, és felragasztani az ablakra.

Olyan mintákat választhat, mint pl hóemberek, hópelyhek, harangok, betlehem, csillagok, Mikulás feje, karácsonyfa vagy dísztárgyakmelyet kivágásokkal, színekkel, zsírkrétával vagy matricákkal díszíthetsz.

Fotó: shutterstock/Oksana_Slepko

Karácsonyi horgolt termékek

A karácsonyi termékek különösen feltűnőek lehetnek, ha horgolással készülnek. Ha tudja, hogyan kell horgolni, feltétlenül használja tudását. És ha még soha nem csináltad, az interneten biztosan találsz oktatóanyagokat (a témában könyveket is nézhetsz). Meg tudod csinálni szalvéták és futók a karácsonyi asztalra. Az ezzel a módszerrel készült karácsonyfadíszek is tökéletesek lesznek.

Fotó: shutterstock/Anastasiia Holubieva

Létrehozhatsz gyönyörű angyalok – fehér vagy pasztell színekben –, valamint a különféle, érdekes áttört szerkezetű dísztárgyak. Hópelyhek és csillagok karácsonyfára akasztani is ideálisak. Ha viszont lenyűgözi az origami művészete, vannak olyan figurák is, amelyek ideálisak valahol a házban akasztani.

Fotó: shutterstock/BLACKWHITEPAILYN

Karácsonyi díszek és dekorációk természetes anyagokból

A karácsonyi díszek és dekorációk is természetes anyagokból készüljenek. Nem is tudod, mennyi mindenből lehet karácsonyi díszeket készíteni. Érdekes dekorációk létrehozásához, amelyek készen állnak a karácsonyfára biztosan használhatsz szalmát és dióhéjat is. Karácsonyi dekorációnak is alkalmasak lesznek fánk (ne feledje, hogy gyakran különböző formában és méretben készülnek, és ez lehetővé teszi, hogy kreatívabb legyen az elkészítése).

Aszalt narancsot és citromot is érdemes használni. Ezután felakaszthatja őket a karácsonyfára díszként, és egyedi hangulatot varázsolnak a belső terébe. Egy másik típus dekorációk a karácsonyfa díszei gallyakból készült és tobozokkal díszített. Ezen kívül díszekkel is díszíthetők.

Fotó: shutterstock/Elnur

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Nincs helyed a karácsonyfának? Zseniális trükk egy kis lakásba. Jobban néz ki, mint egy élő fa

Már egy hónapja halmozom az üvegek fedelét. Soha nem fogod kitalálni, mit csinálok velük decemberben

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche