Karriert akarsz? Találd meg a tökéletes partneredet!

A megfelelő partner a szakmai siker kulcsa

A karrier és a sikeres szakmai fejlődés nem csak az Ön személyes tulajdonságainak, kompetenciáinak, készségeinek és tapasztalatának az eredménye. A St. Louis-i Washington Egyetem kutatása szerint házastársa személyiségjegyei komolyan segíthetnek a vállalati ranglétrán felmászni.

Egy több mint 5000 házaspárt vizsgáló tanulmány 5 éven keresztül azt mutatja, hogy a karrier szinte garantált, ha olyan valakivel házasodsz össze, aki rendelkezik ezzel az 5 tulajdonsággal – egyenesség, extrovertáltság, kedvesség, neuroticizmus és lelkiismeretesség.

„Annak tesztelésére, hogy a házastárs karaktere hogyan segíti elő a házastárs munkájának népszerűsítését és megbecsülését, a kutatók egy 5 éven keresztül nyomon követték, mely alkalmazottak kerültek előléptetésre és magasra. Kiderült, hogy pontosan ezek azok az emberek, akiknek jogi partnerei közvetlenséggel, extrovertáltsággal, kedvességgel, neurotikussággal és lelkiismeretességgel rendelkeznek” – áll a tanulmányban.

A kutatók szerint az adott partnerben idővel hasonló személyiségjegyek alakulnak ki, és arra ösztönzik, hogy ambícióval és lelkesedéssel dolgozzon.

Rendkívül fontos a házastárs megértése, hiszen az előléptetni vágyó munkavállaló sok időt és figyelmet fordít a munkájára. Az ambíciót sem szabad alábecsülni, és jó, hogy mindkét házastárstól kapjuk – teszik hozzá a kutatók.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche