Kassán egy beteget úgy húztak ki a kórházból, mint egy kutyát. A földön vonszolták, sírva…

Kassa – Az interneten terjed a kassai L. Pasteur kórház egyik mentősének arrogáns viselkedését bemutató videó, amely felháborodást vált ki a lakosság körében. A felvételen jól látható, ahogy a mentős durván bánik egy földön ülő férfival. A férfit, aki feltehetően hajléktalan, a mentős a karjánál fogva megragadta, és kivitte a kórház területéről. Az esetről először a

A videóból származó információk szerint a férfit a sürgősségi osztály területére helyezték, ahol mankóval és táskával ült, miközben sírt. Egy mentős odament hozzá, és brutálisan kirángatta a kórházból, nem törődve a helyzetével. Az egész esetet egy közelben tartózkodó nő rögzítette kamerával, és reakciója a helyzetre egyértelmű volt: „Katasztrófa, haver”.

A kórház hivatalos közleményt adott ki, amelyben a mentős viselkedéséért a kórházat tette felelőssé. Monika Krišková, a kórház szóvivője szerint az ilyen viselkedés elfogadhatatlan, és az alkalmazottat fel fogják kérni, hogy magyarázatot adjon a tettére. Krišková azt is hangsúlyozta, hogy az egészségügyi személyzet gyakran találkozik a betegek antiszociális és agresszív viselkedésével, de kötelességük, hogy szakszerűen és etikusan kezeljék az ilyen helyzeteket, szükség esetén esetleg a biztonságiak vagy a rendőrség segítségével.

A kórház közleménye szerint a hajléktalan férfi nem volt agresszív, ami csak súlyosbítja a helyzetet. A kórház vezetősége azt tervezi, hogy az etikai kódexre vonatkozóan oktatja az alkalmazottakat, és gondoskodik arról, hogy hasonló incidensek ne fordulhassanak elő többé.

„Elfogadhatatlan minden olyan személy elleni fellépés, aki bajban, segítséget kérve fordul egy egészségügyi intézményhez. Nemcsak a szóban forgó férfitól kérünk elnézést, hanem minden olyan betegtől is, aki szemtanúja volt ennek az embertelen viselkedésnek” – zárta Krišková szóvivő.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche