Mit lehet tenni, hogy a páfrányok ne fonnyadjanak el a levélcsúcsokon? Sokan elkövetnek egy gyakori hibát, ami miatt a növény leveleinek végei megbarnulnak. Hogyan lehet ezt megelőzni, és hogyan lehet úgy ápolni a páfrányokat, hogy dúsan és zöldesen nőjenek?

A páfránypáfrány gyönyörű cserepes növény, amely sok házat díszít. Nemcsak szép, de jótékony hatással van a beltéri mikroklímára is, ezért jó ötlet a hálószobában is termeszteni. Bár elméletben nem nehéz termeszteni, a gyakorlatban a levelei néha megbarnulnak a végén. Mit jelent ez, és hogyan lehet orvosolni?

Hogyan öntözzük a páfrányokat, hogy zöldek maradjanak? Így ápold

A páfrányfenyőknek nincsenek összetett igényeik, bár természetesen szükségük van a megfelelő körülmények megteremtésére, hogy egészségesek maradjanak. Mivel természetes módon az aljnövényzetben nőnek, vagyis az erdő legalsó részein, ahová ritkán jut el a nap, nem szeretik a sok fényt.. Ezért találja meg őket egy kissé árnyékos helyenahol nyugodtan és csendben nőhetnek. Ezenkívül gondoskodjon arról, hogy mindig enyhén nedves, 5-6 körüli pH-értékű aljzatot kapjanak. rendszeresen, lehetőleg gyakran öntözzük őket, de csak kevés csapvízzel.

Miért barna a páfrányok levele? Vigyázzon ezekre a jelekre

Mit tegyél, ha a páfrányodat a lehető legjobban ápoltad, de a levelek csúcsa kezd barnulni? Az ok általában a következő a túl száraz levegő. Tehát ne felejtsd el ültetni gyakran és bőségesen permetezze a növényt vízzel.. A barnulás akkor is előfordulhat, ha túl ritkán öntözöl, az túlságosan ki van téve a napfénynek vagy akár fertőzése van. Ezért először ellenőrizze, hogy a páfrányfenyő földje nem száraz-e, helyezze át egy sötétebb helyre, és alaposan vizsgálja meg a leveleket. Ha levéltetvekkel vagy atkákkal fertőzöttek, biztosan észre fogja venni őket. Ha ez a helyzet, alkalmazzon megfelelő kártevőirtó intézkedéseket. Ha ez a gondozás hiányára vezethető vissza, kövesse ezeket a tanácsokat, és hamarosan nem lesz többé gondja a barnuló levelekkel.

Mit tegyünk, ha a páfrányok sárgulnak? Figyeljen az öntözésre

Néha az is előfordul, hogy a páfránylevelek nemcsak barnulnak, hanem sárgulnak is. Ebben az esetben általában a következők a hibásak a túlzott, túl gyakori és bőséges öntözés. A páfrányok szeretik a nedvességet, de nem szabad túlzásba vinni. Rendszeresen öntözzük meg egy kis vízzel. Ha a levelek megsárgulnak, hagyja abba egy időre, és várja meg, hogy a talaj kiszáradjon. Ha fel akarja gyorsítani a folyamatot, egy bottal fellazíthatja a talajt. Nem ajánlott a növény átültetése. Ha a felesleges víz eltűnt, a következő öntözéskor gombaölő szert adhat hozzá.

Kapcsolódó cikkek:

Rosszul nő a páfrányod és sárgulnak a levelei? Valószínűleg az alábbi gyakori hibák egyikét követed el

A páfránypáfrányt támogató vitaminokat a hűtőszekrényben találhatod meg