Kertes házat szeretne építeni? Íme 10 dolog, amin gondolkoznod kell

Kertes ház építésén gondolkodik? Olvasson néhány tanácsot és tippet, amelyek hasznosak lesznek az építés során. Mire kell gondolni kertes ház építésekor?

általában egyre népszerűbbek, és nemcsak sok kert részévé válnak, hanem üdülő- vagy kertészeti területeken is. Különböző kivitelben, méretben és formában kaphatók, így mindenkinek van miből válogatnia.

TIPP: Szeretné látni, hogy az ilyen kerti szerkezetek hogyan illeszkedhetnek a kerti környezetbe? Nézz meg néhányat igazán, és meríts ihletet!

nagyszerű társ a kertben, számos gyakorlati előnnyel. Lehet pihenés, kikapcsolódás helye, segítő a kerti munkákban vagy akár vendégház is. Röviden, ez egyfajta kerti birodalom, amely harmóniát kölcsönöz az egész környezetnek. Nézze meg velünk, mit ne felejtsen el, ha kertes házat szeretne építeni.

Hely kiválasztása

Hol helyezné el kertes házát? Kertbe, üdülőtelekbe? A helyszín megválasztása mindenesetre elengedhetetlen. Ügyeljen arra, hogy a ház olyan helyen legyen, amely garantálja a magánéletet, de azt is, hogy elegendő napfény legyen. A kertes házat a legideálisabb a telek hátulsó oldalán elhelyezni. Ezenkívül a helynek könnyen megközelíthetőnek kell lennie. Válasszon kertes háznak olyan helyet, amely garantálja a stabilitást, a magánéletet és szép kilátást nyújt a környező környezetre.

A ház rendeltetése

A többi tényező attól függ, hogy mire szeretné használni a kertes házat. Nyaraló lesz? Szállásért? Tárolni szerszámokat és segíteni a kertészkedésben? Mérete, kialakítása, anyagai és elhelyezkedése a ház rendeltetésétől függ.

A ház mérete

A kerti fészer méretezésekor vegye figyelembe az előző két tényezőt, a helyet és a célt. Gondoljon az esetleges jövőbeni kiegészítésekre vagy egyéb felújításokra is. A méretnél azonban ügyeljen az építési engedélyre is. Ha 25 m2-ig és 5 méter magasságig kertes házról van szó, akkor nem kell építési engedély, elegendő az építésügyi hatóság értesítése.

Háttér

Még a tényleges házépítés előtt fontos lépés az alapterület előkészítése. Szilárdnak és vízszintesnek kell lennie, hogy biztosítsa a ház falainak stabilitását és egyenletességét. Az alapfelület alulról is védi a kerti építményeket az átnedvesedéstől. Az alapfelületet többféleképpen elkészítheti, leggyakrabban kavicsos vagy makadámágyas megerősített alap, amelyre egymásba illeszkedő csempéket vagy betontömböket helyeznek. Használhatja a betonlap változatot is, amely nagyobb alapterületű házakhoz ajánlott.

Anyag

Az anyagválasztás az egyik legfontosabb lépés. A kerti épületek többnyire fából készülnek, de ez alól a tégla, műanyag vagy fémlemez kerti épületek sem kivételek. A faanyagok használatakor ügyeljen arra, hogy a fa jó minőségű és tartós legyen, ezzel biztosítva a szerkezet tartósságát és tartósságát.

A ház kezelése

Egy faháznál fontos a fa védelmére és kezelésére is gondolni. Fontos, hogy egy kezdeti impregnáló bevonatot biztosítsunk annak érdekében, hogy a fa ellenálljon az olyan károsodásoknak, mint a fapusztító rovarok, penész vagy gombák.

Tető és tetőfedés

Többféle tető közül választhat – lapos, félkeresztes, pagoda, pultos, oromzatos, lépcsős vagy íves. Ha jó és minőségi tetőfedést biztosít, akkor kertes háza jobban védve lesz esőtől vagy hótól. Főleg ha lapos vagy léctetős a ház, mert tovább marad rajta az esővíz vagy a hó. Többféle tetőfedés közül választhat, például tetőkarton, aszfaltzsindely vagy tetőcserep.

Ablakok és ajtók

A nyílászárók kiválasztása a ház méretétől és típusától függ. Választhat forgatható vagy dönthető ablakokat, egyszerű üvegezésű vagy hőszigetelő üvegezésű ablakokat.

Csatlakozás a hálózatokhoz

Ha villanyt vagy vizet szeretne használni a házban, fontos, hogy csatlakozzon a hálózathoz. Ehhez kapcsolódik a kertes ház helyének kiválasztása is, hogy közel legyen a kapcsolathoz. A kábelek kifeszítését ideális esetben maga az építkezés előtt kell elvégezni. Javasoljuk, hogy ebben a lépésben forduljon szakértőhöz.

A ház felszerelése

A ház berendezése amolyan cseresznye a tortán az egész építkezésen, amikor hangulatot és karaktert ad a kerti birodalmának. Számos stílust és berendezési módot alkalmazhat, és ízlése szerint választhat bútorokat, kiegészítőket, dekorációkat. Ha kerti bútort szeretne például egy ház teraszára, a rattan kerti bútor jó választás lehet.

Forrás: Mój altánok, sro

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche