Készíts házi fehérítőt a fényes ruhákhoz 1€-ért. A hatás hihetetlen

Mindenkinek vannak otthon fehér ruhái vagy anyagai, amelyeket megfelelően kell ápolni. Azonban különböző külső tényezők hatására egy idő után elkezdenek szürkülni, sőt elszíneződhetnek. Ezeket időnként megfelelően ki kell mosni. Javasoljuk, hogyan készíthet házilag fehérítőt.

A fehér egy időtlen szín, amely sosem megy ki a divatból. Sokan elegáns színnek tartják, amely kultúránkban számos pozitív asszociációval bír. Ennek ellenére a fehér egy nagy karbantartást igénylő szín, és sok munkát igényel, hogy mindig hibátlanul nézzen ki. Ez elérhető, ha ezeket az egyszerű szabadalmakat használja.

Hogyan készítsünk házilag fehérítőt?

A kémiai készítmények erős hatásúak, ezért véletlenül károsíthatják a ruhákat. Ezért a legjobb, ha természetes szereket használsz, amelyeket a konyhában találsz. Így nem teszel kárt a ruháidban, és fillérekért felfrissítheted a színüket. Egyszerűen nyúljon hozzá:

  • 2 citrom levének és 1 teáskanál sütőpornak a keveréke 1 liter meleg vízben feloldva (a fehér ruhákat tegye bele, és egy órán át öblítse hideg vízben, majd mossa ki a mosógépben);
  • néhány babérlevélből és 2 teáskanál szódabikarbónából készült sólet (ez eltávolítja a különböző színű foltokat – áztassa bele a ruhákat, majd mossa ki őket a mosógépben);
  • 3 tojás összetört héja (tegye egy vászonzsákba és jól rögzítse, majd tegye a mosógép dobjába a fehér ruhákkal együtt, és állítsa be a mosási ciklust);
  • 5 darab összetört aszpirin tabletta 5 liter vízben feloldva (ez az oldat néhány óra alatt felfrissíti a színt – érdemes megjegyezni, hogy az adott termék ára nem haladja meg az 1 eurót).

Milyen programon kell mosni a fehér szöveteket?

Mindig figyeljünk a címkékre. Itt mindig a gyártó adja meg, hogy az adott terméket hogyan kell mosni. Ha nincs rajta címke, vagy ha a ruhadarabot már kimosták, akkor a legbiztonságosabb, ha alacsony hőmérsékleten, azaz legfeljebb 40 Celsius-fokon mossa a ruhadarabot. Az is fontos, hogy a fehér vászonneműt ne kombináljuk színes vászonnal, nemhogy feketével.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche