Készítse el ezt az infúziót, és 14 nap után vegye ki a hűtőszekrényből. Ez pénzt takarít meg

Elege van a boltban vásárolt mosószerrel teli szekrényekből? Készítsd el a saját házi mosószeredet! Olcsó és sokoldalú, ráadásul nagyon hatékony. Csak 1 konyhai hulladékot használj fel, és hamar elfelejted a korábban használt vegyszereket.

Külön tisztítószer a fürdőkádba, külön a WC-be, külön az ablakokra, külön a tűzhelyre és a mosogatóra… A szekrényeink tele vannak rengeteg vegyszerrel a különböző felületek tisztítására. Mi lenne, ha mindet egyetlen univerzális termékkel helyettesítenénk? Ha már unod, hogy rengeteg pénzt költesz tisztítószerekre, akkor készítsd el a saját házi tisztítószeredet. Így rengeteg pénzt spórolhatsz meg.

Miért érdemes saját házi tisztítószert készíteni?

A boltban kapható vegyszerek nagyon maró hatásúak lehetnek. Persze, megkönnyítik a szennyeződések eltávolítását, de károsíthatják az egészségedet is. A nagyon erős tisztítószerekkel való érintkezés bőrirritációt vagy allergiás reakciókat okozhat. Ráadásul a vegyi anyagok nagyon károsak a környezetre. Az otthoni gyógymód környezetbarát alternatívája a vegyszereknek. Teljesen természetes, ugyanakkor sokkal olcsóbb, mint a boltokban kapható tisztítószerek. Néhány zlotyból nagy készletet készíthetsz. Mindössze 2 hozzávalóhoz kell nyúlnia, köztük 1 konyhai hulladékhoz. Ez az egyszerű termék sokoldalúan felhasználható, így a fürdőszobában és a konyhában a legkülönbözőbb foltok tisztítására lesz alkalmas.

Miből készítsünk házi tisztítószert?

Ha citromlevet facsarsz, ne dobd ki a héját. Remekül fognak működni a készítményünk alapanyagaként. A citrom savtartalma miatt tisztító és fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért ideális mindenféle szennyeződés és vízkőlerakódás eltávolítására. Hatásának további erősítéséhez ecetre van szükségünk. A házi tisztítószer elkészítéséhez nem kell mást tenned, mint a citrusfélék héját egy edénybe tenni, és ecetet önteni rá. Ezután zárja le az edényt, és tegye a hűtőszekrénybe 2 hétre. Ez idő elteltével öntse a folyadékot egy szórófejes flakonba, és kezdje el használni tisztításra. Gyorsan meglátja majd, hogy egy nagyon erős természetes tisztítószer áll a rendelkezésére.

Hogyan készíthetsz még tisztítószert citromhéjból?

Ha nem akarsz 2 hetet várni, vagy nem szereted az ecet szagát, akkor máshogy is készíthetsz általános tisztítószert. Tedd a citromhéjat egy turmixgépbe, és őröld meg. Ezután borítsd egy szűrőbe, és alaposan facsard ki a levét. Adj hozzá 1 teáskanál szódabikarbónát, 1 teáskanál konyhasót és 3 evőkanál alkoholt. Keverd össze az összes hozzávalót, és öntsd egy szórófejes flakonba. Kész! Ezzel a termékkel tisztíthatja a WC-t, a fürdőkádat, a zuhanycsapot, a tűzhelyet és akár a konyhai mosogatót is. Minden szennyeződés gyorsan el fog tűnni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche