Készítsen minőségi vajat otthon. Olcsóbb és egészségesebb lesz

Főleg karácsony előtt sokan foglalkozunk a vaj árával. Vannak, akik egész évben akciósan vásárolják, és a fagyasztóban tárolják, mások saját maguk készítik otthon. Hogyan kell csinálni? Meglepően egyszerű!

Vajat készíthet otthon

Néha megesik, hogy egyszerűen nincs otthon vaj és hosszú az út a boltig. Máskor nem akartuk megvenni, mert túl drága volt. Vagy talán nem szeretjük a vásárolt vaj minőségét. Számos oka van annak, hogy saját készítésű vajat készítsen.

Ha gyors és egyszerű módot szeretne választani a saját vaj elkészítéséhez, feltétlenül keressen olyan receptet, amely szerint natúr joghurtból is lehet vajat készíteni. Csak a joghurt árába és néhány perc munkába kerül – a többiről a hűtőszekrény gondoskodik, amelyben a vaj megszilárdul.

Aztán bármit készíthetsz belőle – például karácsonyi sütit, amit már nagyon vár az egész család.

Hogyan készíts saját vajat?

Hiszen a vajat régebben csinálták, nem vették, akkor miért ne próbálhatnánk ki most?

Nyújtsa az 500 ml-es joghurtot, és válasszon egy igazán jó minőségű, sűrű terméket.

Öntse a pohár teljes tartalmát egy turmixgépbe, és adjon hozzá körülbelül háromnegyed pohár vizet. Hagyja keveredni – hamarosan látni fogja, hogy a folyadék elválik a szilárd anyagoktól, és pontosan ezt akarjuk. Ez eltarthat néhány percig. Az egész folyamat vége felé hozzáadhat két vagy három jégkockát.

Használjon sajtkendőt

A sajtkendőt mindig is vaj készítésére használták, és most is hasznos lesz. Szűrd át rajta a turmixgép tartalmát. Minden felesleges folyadéknak le kell csöpögnie, így csak egy darab vaj marad a sajtruhában. Szorítsa meg még egyszer, hogy valóban megszabaduljon az összes folyadéktól.

Ezután a vajat golyóvá forgatjuk, és például élelmiszerfóliába csomagoljuk, vagy formába tesszük. Hűtőben pár óra alatt megdermed és utána már használhatod is a magad által készített vajat!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche