Két egyszerű módszerrel megtudhatja, milyen a bőrtípusa

A bőrtípusod kétségtelenül a legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni a saját bőrápolási rutinod felállításakor. Öt fő bőrtípus létezik – zsíros, normál, kombinált, száraz és érzékeny –, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és kihívásai. Bár mindenkinek szüksége van az alapokra (tisztító, hidratáló és fényvédő krém), a legjobb formulák bőrtípusonként változhatnak.

Ha kíváncsi arra, hogy „mi a bőrtípusod?”, ne aggódj: két módszert mutatunk be a bőrtípusod otthoni azonosítására, kitérünk az egyes bőrtípusok meghatározó jellemzőire, és ápolási tippeket adunk az egyedinek megfelelően. a bőr igényeit. Ezen túlmenően, a Kuplio.ro-n keresztül vásárolhat termékeket.

Milyen bőrtípusok léteznek?

A bőr a test legnagyobb szerve, és több, mint egy burkolat. Számos fontos és összetett funkciót lát el. Bár az egészséges bőrre mindenki vágyik, fontos emlékeznünk arra, hogy mindannyian egyediek vagyunk, és az ápolási szükségleteink is egyediek. Íme a különböző bőrtípusok:

Zsíros bőr: A zsíros bőrre jellemző a magasabb faggyútermelés, a bőr természetes olaja. Ez a felesleges olaj fényesebbé teheti a bőrt, és gyakran bőrproblémák, például mitesszerek és kitágult pórusok kísérik.

Száraz bőr: A száraz bőr a zsíros bőr ellentéte. Fényesnek, fénytelennek vagy feszesnek tűnhet, míg a súlyos szárazság a bőr megrepedezését, hámlását vagy hámlását okozhatja. A száraz bőrt és a vízhiányos bőrt néha összekeverik, bár nem ugyanaz – a kiszáradás vízhiány, és bárkivel előfordulhat, bőrtípustól függetlenül.

Kombinált bőrre: A kombinált bőrnek két vagy több meghatározó jellemzője van, mint például a szárazság és a túlzott faggyú, amely különböző területeken jelen van. A kombinált bőrű embereknek gyakran zsírosabb a T-zónája (homlok, orr és áll), míg az orcák szárazabbak.

Érzékeny bőrre: Az érzékeny bőrre a stressztényezőkkel szembeni fokozott érzékenység jellemzi, beleértve egyes bőrápoló termékeket is. Vannak, akik csak enyhe irritációt tapasztalnak, ha stresszhatásoknak vannak kitéve, míg mások rendszeresen küzdenek bőrpírral, viszketéssel vagy kellemetlen érzéssel. Ennek ellenére az érzékenység nem mindig látható – néha csak a bőr érzése.

Normál bőr: Bár vitatkozhatunk amellett, hogy minden bőrtípus normális, a bőrápolásban a normál alatt azt a kiegyensúlyozott bőrtípust értjük, amelynél nincsenek tartós bőrproblémák.

Hogyan határozhatod meg a bőrtípusodat?

Most, hogy megértette a különböző bőrtípusokat, megtudhatja, milyen a bőrtónusa. Az alábbiakban két egyszerű módszert talál a bőrtípus otthoni meghatározására.

A Bare Face vagy tiszta bőr módszer

1. lépés: Kezdje azzal, hogy gyengéd tisztítószerrel mossa meg az arcát.

2. lépés: Szárítsa meg a bőrt, és ne használjon más ápolószert.

3. lépés: Hagyd hatni körülbelül 30 percig, majd figyeld meg, milyen érzés a bőröd. Érzi a bőr enyhe megfeszülését, különösen, ha mosolyog vagy más arckifejezést végez? Vagy a T-zónád kezd világosabb lenni? Várhat még 30 percet, majd ismét megvizsgálhatja bőrét.

Hogyan értelmezheti a kapott eredményeket?

Ha a bőr feszes, száraz és kényelmetlenül érzi magát, akkor valószínűleg száraz a bőre, míg a túl fényes bőr általában a zsíros bőr kategóriába tartozik. Ha a bőrén zsíros és száraz területek is vannak, valószínűleg kombinált bőre van. Az irritáció érzékenységet jelez, és ezen aggodalmak hiánya azt jelenti, hogy normál bőrű.

Nedvszívó törlőkendő módszer

Ez a módszer meglehetősen gyors és hatékony, ami kiváló különbséget tesz zsíros és száraz bőrtípusok között.

1. lépés: Használjon nedvszívó kendőt, és finoman dörzsölje be az arc különböző területeit.

2. lépés: Ezután tartsa a lapot a fény felé, hogy lássa, mennyi olaj szívódott fel.

Hogyan értelmezheti a kapott eredményeket?

Minél több olaj van a papíron, annál valószínűbb, hogy a bőre zsíros lesz. Hasonlóképpen, ha alig vagy egyáltalán nem vesz észre olajat, akkor száraz bőre lehet. Végül, ha az itatós lap minimális mennyiségű olajat mutat a T-zónában, akkor kombinált vagy normál bőrtípusú lehet. A legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk, hogy ezt a tesztet ebédidőben vagy este végezze el – a tisztítás után túl korai letörlés megváltoztathatja az eredményeket.

Miután meghatározta bőrtípusát, megkezdheti bőrápolási rutinjának felépítését, valamint a megfelelő típusú smink kiválasztását. A Kuplio.ro egy . Lépjen hozzá, és élvezze bőre egészségét a bőrének megfelelő termékekkel!

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche