Kétféleképpen lehet gazdag színt adni a dolgoknak: egy okos trükk a nagymamától

Kétféleképpen lehet gazdag színt adni a dolgoknak: egy okos trükk a nagymamától

Idővel a színes tárgyak elvesztik fényességüket. Egyesek az első mosás során, mások lassabban „adják ki” a színt, de idővel mégis tompábbak lesznek. Hogyan lehet visszaállítani a fényességet? Ebben a cikkben beszélünk róla.

Kiderült, hogy az egyszerű népi módszerek, amelyeket nagyanyáink használtak, segítenek. Az egyik ilyen mód a megosztás. Két nagyszerű lehetőséget kínálunk a babérlevél használatára a dolgai színtelítettségének helyreállítására.

Hogyan használjuk a babérlevelet ruhamosáshoz

Ez a konyhájában népszerű fűszer segít felfrissíteni a szöveteket és megőrizni a színt, és ha szükséges, helyreállítja a színes tárgyak fényességét is. Ezenkívül babérlevelet használnak a mosás során foltos fehér ruhák megmentésére.

Hogyan lehet visszaállítani a gazdag színt a dolgoknak babérlevél használatával

  1. Vegyünk 10 babérlevelet és 4 evőkanál. szokásos szódabikarbóna. Kis zacskóba tesszük és jól összekeverjük. Ezt a zacskót bedobjuk a mosógép dobjába, beletesszük a ruhákat és bekapcsoljuk a kívánt üzemmódot. A mosási hőmérsékletnek legalább 30 fokosnak kell lennie.
  2. Öböl-megoldás készítése. 10 babérlevelet és 4 ek. szóda Ezt egy serpenyőben kevés vízzel felforraljuk. Miután az oldat felforr, hagyja a keveréket további 20 percig alacsony lángon. Ezután várja meg, amíg az öblös oldat kihűl, majd az átázott ruhákkal együtt a medencébe öntjük, és egész nap állni hagyjuk. Ezt követően a ruhákat a szokásos módon ki kell mosni.

Korábban elmondtuk, hogyan kell 5 perc alatt takarítani. Ez az egyszerű módszer hibátlanul működik fehér és színes tárgyaknál is.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche