Hogyan távolítsuk el a vízforralóból a vízkőlerakódást? Egyszerű trükkökkel gyorsan és sok súrolás nélkül megteheted. Ha végeztél, egyszerűen öblítsd ki a készülék belsejét, és máris olyan lesz, mintha új lenne. Mire van szükséged?

A vízforraló vízkőtelenítése viszonylag egyszerű eljárás, amelyet rendszeresen el kell végezni. Így biztos lehet benne, hogy a készülék hosszú ideig fog működni, és a benne felforrt víz tiszta lesz. Ehhez nincs szükség drága termékekre. Ehelyett használjon olyan termékeket, amelyekkel valószínűleg már rendelkezik.

Hogyan távolítsuk el a vízforralóból a vízkőlerakódást? A legegyszerűbb módja az ecet használata.

A vízforraló vízkőmentesítésének egyik legnépszerűbb módja az ecet használata. A módszer igazán egyszerű, és nem igényel nagy erőfeszítést.

  1. Fedjük le a készülék belsejét vízzel, adjunk hozzá ecetet, és hagyjuk állni néhány órán át.
  2. Időnként ellenőrizze a dolgokat, és amikor úgy találja, hogy a vízkő eltávolodott, öntse le a keveréket.
  3. Mossa ki alaposan a készüléket mosogatószerrel, öblítse ki, és máris használható.

És ennyi. Ha azonban nem rajong az ecet szagáért, használhat más termékeket is, amelyek ugyanolyan hatékonyan működnek.

Hogyan távolítsuk el a vízforraló vízkőjét szódabikarbónával? Az egyszerű út a tiszta készülékhez

A szódabikarbóna minden olyan háziasszony számára elengedhetetlen, aki értékeli az egyszerű és környezetbarát megoldásokat. A vízforralóról is hatékonyan eltávolíthatja vele a lerakódásokat. Forralj fel 1 liter vizet, önts bele három evőkanál szódabikarbónát, öntsd a vízforralóba, és hagyd állni 2-3 órán keresztül. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a vízkő eltűnjön. Végül mossa ki a készülék belsejét, öblítse le, és használja a korábbiak szerint.

TIPP: Ha nagyon koszos a vízforraló, fokozza a szódabikarbóna hatását szénsavas kólás itallal. Mindössze 300 ml folyadékra, egy teáskanál porra és vízre van szükséged. A főzetet kis lángon forraljuk fel, majd öntsük a vízforralóba, és hagyjuk állni 20-30 percig. Ezután alaposan mossa át a belsejét.

Hogyan távolítsuk el a vastag vízkőréteget a vízforralóból? A citrom segít

Egy másik egyszerű és olcsó módja annak, hogy eltávolítsd a vízforralóból a vízkőlerakódást anélkül, hogy belélegeznéd a kellemetlen szagot, a citromlé használata. Keverje össze vízzel 1:1 arányban, öntse a készülékbe, hagyja felforrni, és hagyja állni 1-2 órán át. A lerakódások maguktól és súrolás nélkül feloldódnak. Utána alaposan öblítse ki a készülék belsejét. Friss gyümölcslé helyett használhat citromsavat.

Kapcsolódó cikkek:

Hideg vagy meleg – milyen vizet öntsünk a vízforralóba? Az egyik választás vízkő és baktériumokat jelent a tartályban

Hogyan lehet otthon eltávolítani a vízforralóból a vízkőlerakódást? Szinte senki sem hallott még erről a hatékony módszerről