Keverje össze a két dolgot, és fújja be az ablakokat. A szúnyogok és a legyek nem jönnek hozzád.

A meleg nyári napokon szeretünk szellőztetni a szobáinkban, hogy friss levegőt és – napszaktól függően – némi napsütést vagy hűvös levegőt engedjünk be. Sajnos ez meghívást jelent a rovarok számára.

Az ételszag által vonzott legyek és a táplálékot kereső szúnyogok szívesen bejutnak a házba. Ezek a rovarok igazán bosszantóak. Hogyan lehet hatékonyan megszabadulni tőlük? Van egy egyszerű módszer.

A rovarok kellemetlenné teszik a nyári napokat

Nehéz elképzelni a nyarat szellőztetés nélkül. Reggel beengedjük a szobába az első napsugarakat, este pedig egy kis hűvösségre vágyunk a forró nap után. Sajnos a friss levegővel együtt hívatlan vendégek is bejutnak a házba.

Napközben a legyek berepülnek a szobákba, különösen a konyhába, este pedig a szúnyogok a legaktívabbak. Ezeknek a rovaroknak a jelenléte nagyon kellemetlen, de nem kell eltűrnünk. Hogyan lehet megszabadulni a rovaroktól?

A piacon kaphatóak különböző rovarriasztók, csapdák és légyspray-k is, de mindezek a módszerek csak akkor működnek, ha a rovaroknak már sikerült meghonosítaniuk. Jobb, ha a kártevők megjelenése ellen egyszer és mindenkorra elriasztással küzdünk.

Hogyan lehet hatékonyan elriasztani a rovarokat?

Nem kell egy vagyont költenünk kémiai rovarriasztókra. Elég, ha egyszerű, házi készítésű termékekhez nyúlunk, amelyek mindenkinek kéznél vannak. De először is tudnunk kell, mi taszítja a legyeket és a szúnyogokat.

Ezek a bosszantó rovarok különösen az erős szagoktól idegenkednek. Többek között a fűszerek erős illata és az illóolajok illata taszítja őket. Használja ki ezt a tényt, és készítsen házi gyógymódot a legyek és szúnyogok elűzésére.

Házi készítésű légy- és szúnyogriasztó

A házi készítésű repellens receptje egyszerű. Oldjunk fel egy evőkanál őrölt fahéjat egy pohár vízben, és adjunk hozzá néhány csepp vaníliaolajat. Keverjünk össze mindent alaposan, majd öntsük egy szórófejes flakonba, és a folyadékot szűrjük át egy nagyon finom szűrőn vagy sajtkendőn.

Az elkészített oldatot permetezze azokra a nyílásokra, amelyeken keresztül a rovarok bejutnak a házba, azaz az ablakkeretekre, az ajtók sarkaira és az ereszre. Ezt a folyadékot az ablakpárkányon, az erkélyen vagy a teraszon, valamint a kertben lévő növényekre is rá lehet permetezni. A fahéj és a vanília illata hatékonyan taszítja a rovarokat, és egyszer s mindenkorra megszabadul tőlük.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche