A járda tisztítása a tél után nem kell, hogy nehéz legyen. Ez egy olyan felület, amely ellenáll a különböző időjárási körülményeknek, ezért karbantartása nem túl bonyolult. Kíváncsi, hogyan lehet eltávolítani a téli szennyeződéseket a járdáról? Íme egy egyszerű és hatékony trükk.

A járdakövek ápolása nem túl bonyolult. Ha a járdákat és a kocsifelhajtót már megfelelően védtük, akkor a tavasz beköszöntével nem lesz szükség bonyolult takarításra. Ha azonban a járdalapok nincsenek megfelelően védve, kellemetlen meglepetés érheti. Mit tegyen, ha a tél után foltok jelentek meg a járdaköveken? Hogyan távolítsa el a só használata után visszamaradt zöld elszíneződést vagy foltosodást? Kiderült, hogy nincs szükséged speciális felszerelésre, és nem kell szakembereket hívnod segítségül. Először is, használhatsz egy egyszerű, otthoni módszert.

A járda tisztítása tél után. Két összetevő kombinációja

A foltok és egyéb szennyeződések eltávolításának egyik legjobban bevált módja egy speciális főzet elkészítése. Csak keverje össze a mosogatószert és a vizet 1:3 arányban. Az elkészített oldatot a foltokra kell dörzsölni, és 24 órán át hagyni. Ez idő után tiszta vízzel öblíthetjük le a főzetet.

Nem ez az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljunk a foltoktól a csempén. Megpróbálkozhatsz víz és citromlé keverékével is, amelyet 1:2 arányban kell kombinálni. Öntse az oldatot egy szórófejes flakonba, és permetezze be alaposan a csempéket. Hagyja hatni néhány percig, majd öblítse le vízzel. Citromlé helyett használhatsz alkoholos ecetet is. Csak hígítsuk fel vízzel 1:2 arányban. Amikor a főzet elkészült, egyszerűen permetezze be vele a csempét.

Hogyan ápoljuk a járólapokat

A térkő a leggyakrabban választott anyag a felhajtók vagy kerti utak számára. A tartós burkolókövek – bár tartósak – megfelelő ápolást igényelnek. Az anyag ki van téve az esőnek, a szélnek és más időjárási körülményeknek, ezért elég gyorsan elkoszolódhat.. Ezért érdemes a burkolat közötti teret rendszeresen feltölteni homokkal és megtisztítani a mohától.

Ha ügyel a járda szisztematikus tisztítására és ápolására, akkor az hosszú ideig esztétikusan fog kinézni. Ezért nagyon fontos, hogy minden tél előtt és után mossuk le. Érdemes arra is gondolni, hogy a fűnyírás után rendszeresen távolítsa el a lehullott leveleket és a füvet. Négyévente ajánlatos impregnáló szerrel bekenni a járdát.

Mivel tisztítsuk a térkőburkolatot

Természetesen megkönnyíthetjük a macskakövek tisztítását, ha vásárolunk egy magasnyomású mosót. Ennek köszönhetően könnyen és gyorsan megszabadulhatunk a legtöbb szennyeződéstől. Ezután nem kell több terméket használnunk.

Kapcsolódó cikkek:

Tisztítsa meg a járdaköveket gyorsan és olcsón. Távolítsa el a mohát, a gyomokat és a foltokat egyetlen termékkel

Öntse ki és hagyja rajta 24 órán keresztül. A járdakövekről a szennyeződés magától le fog folyni. Tavasszal olyan lesz, mintha új lenne.