Keverje össze a két szokásos összetevőt, és vigye fel a keveréket az ablakkeretekre. Az eredmény meg fog lepni

Akárcsak az üveget, az ablakkereteket is legalább évente kétszer kell ápolni. A fa ablakkeretek akár lárvák vagy férgek otthona is lehet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a fűtési szezon kezdete előtt az ablakok minden sarka rendben legyen és tiszta legyen.

Ügyeljen az üvegre és a keretekre is

Soha senki nem szereti túlságosan az ablakmosást, de évente kétszer biztosan legyőzi magát. E tevékenység során azonban nem szabad megfeledkezni az ablakkeretekről sem. Még gyakrabban is kellene gondoskodnia róluk. Luxusozáskor mindig vigye el az ablakpárkányokat és a sarkokat, ahol a por lerakód. Ez csak nagyon rövid időt vesz igénybe, és a jövőben nem kell megküzdenie az esetleges lerakódásokkal és szennyeződésekkel.

A gombák nemkívánatos előfordulása

Előfordulhat, hogy egy-egy sarokban penész jelenik meg. Ezért, mielőtt elkezdi mosni az ablakokat és a kereteket, ellenőrizze az összes helyet. Ha penészgombával találkozik, először megfelelő termékekkel szabaduljon meg tőle, és csak ezután kezdje el a tisztítást.

Kisebb repedésekre ecsettel

A por nagyon apró részecskékből áll, amelyek szinte bárhová eljuthatnak. Az ablakmosás előtt először porszívózza fel az ablakkeret minden részét egy keskeny rögzítéssel. Ezzel hatalmas mennyiségű por szabadul meg, de még mindig lesznek olyan repedések, amelyeken még egy porszívó sem tud segíteni. Ezért vékony repedéseknél használjon régi fogkefét.

Keverék a régi szennyeződésekhez

Ahhoz, hogy megszabaduljon a régi szennyeződésektől, mindössze két olyan összetevőre van szüksége, amelyek általában vannak otthon. Először szórd meg a műanyag kereteket szódabikarbónával, majd önts rájuk hidrogén-peroxidot. Sűrű zagyot kapunk, amelyet három percig hagyunk hatni. Ezután törölje le egy ronggyal. Örülni fog az eredménynek! Ezt a kombinációt azonban ne használja fa kereteken. Ez károsíthatja a felületet és magát a faanyagot.

Problémák vannak a megsárgult keretekkel?

Ha néhány éve műanyag nyílászárói vannak, és a fehértől besárgultak, akkor nincs mit tenni, hiszen az anyag klasszikus elfajulása. De ha az ablakai újabbak, a sárga színük mögött pollen lehet. Ilyen esetekben javasolt az ablakkeretek gyakrabban történő mosása, vagy erősebb tisztítószer használata.

Balzsam fa keretekhez

Ha fakeretekkel rendelkezik a nyaralóban vagy otthonában, akkor kívülről és belülről is gondoskodnia kell rájuk. Nedves ruhával törölje le a kereteket az esetleges szennyeződésekről. Ezután, ha megszáradtak, vegyen egy szivacsot és egy speciális balzsamot a fakeretekhez, hogy biztosítsa a hosszabb élettartamot és a folt védelmét. Alkalmazza a balzsamot évente kétszer a külső felületre. Beltérben elég kétévente egyszer.

Fakeretek kezelése

Mint már említettük, jobb kerülni a savas termékeket. Használjon semleges pH-jú szappant a keretek mosásához minden évben. Ugyanakkor fennáll annak a veszélye, hogy a fát penészgombák vagy gombák támadják meg, ezért fontos, hogy ne hanyagolja el a gondozást, és figyeljen rájuk időnként.

Források: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche