Keverje össze a kólát sóval, és hozzon létre egy csodát otthon

A kóla-trükk segít megoldani a WC-ken és a fürdőszobai csapokon képződő iszap problémáját. Csak keverj össze három hozzávalót, és máris kész a házi tisztítószered. Nézd meg, mire van szükséged!

A fürdőszobai csaptelepeken elszaporodó vízkő rendkívül alattomos, és nem adja fel egykönnyen. Sikálhatod és súrolhatod, és amikor megszárad, még mindig elborítja a fürdőszoba egyes elemeit. Az eltávolításához bevált gyógymódra van szükséged. Nekünk megvan az egyik receptje!

A kóla trükk megszünteti örök problémánkat

A Coca-Cola nem csak egy cukros ital, amit emberek milliói szeretnek – ez egy zseniális tisztítószer. Régóta ismert, hogy rozsda ellen is használható, de kevesen említik, hogy a vízkő ellen is működik. Mindez a foszforsavnak köszönhető, amely az egyik összetevője.

Ha önmagában kólát öntesz a WC-re, az nem túl hatékony, de ha más anyagokkal kevered, akkor igazi tisztítószert kapsz. A házi készítésű folyadékhoz 350 ml kólára, két evőkanál konyhasóra és három csepp mosogatószerre van szükséged. Keverd össze az összes hozzávalót, és győződj meg róla, hogy a sókristályok jól feloldódnak. Öntse a keveréket egy kupakkal ellátott műanyag palackba. A kupakon készítsen egy lyukat, hogy könnyebben eloszthassa a terméket a vécében lévő felületeken.

Hogyan kell alkalmazni a tisztítószert?

Miután elkészült a termék, helyesen kell alkalmazni. Egyszerűen öntse az elkészített folyadékot a WC falára úgy, hogy a WC-ülőke pereme alá is jusson. Ezután hagyja rajta a terméket 25 percig, majd folytassa a felület súrolását. Érdemes egy régi fogkefét használni, hogy a vécécsésze legnagyobb zugaiba is bejusson.

A felület áttörlése után öblítsd le vízzel, és a WC-ülőke máris vízkőmentes lesz. Vigyázzon a fürdőszoba csapjaira is, amelyeket gyakran borítanak koszos lerakódások. Egyszerűen slagolja le őket, majd egy szivacs durva oldalával mossa le.

Ha vastagabb lerakódásokkal van dolgod, áztass papírtörlőt egy kör sóba, és béleld ki vele a csapokat, majd hagyd rajta néhány tucat percig. Ez idő elteltével törölje át őket egy nedvesített szivaccsal. A csaptelep úgy fog ragyogni, mint még soha.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche