Keverje össze a tojáshéjat a mosófolyadékkal. Próbálja ki, és nem fog megállni

Sok olyan házi módszer létezik, ami elsőre meglepő lehet. Ilyen a tojáshéj újrafelhasználása is, amely több esetben is tökéletesnek bizonyul. Egyikük számos felületet megmenthet otthonában.

Ahelyett, hogy kidobnád a tojáshéjat, természetes és környezetbarát módon újrahasznosíthatod. Remekül alkalmasak az otthonodban és a kertben lévő növények trágyázására, ha porrá zúzod őket. Ha egy pamutzsákban a mosógép dobjába teszed őket fehér szövetekkel együtt, a függönyeid vagy ruháid láthatóan fehérebbek lesznek.

Hogyan használhatod még fel a héjakat? Ha egyszer alkalmazod ezt a trükköt, újra és újra vissza fogsz térni hozzá.

Fogd a tojásokat, és kombináld őket néhány hozzávalóval. Ezt a folyamatot újra és újra meg fogod ismételni

Nem kell sok tojáshéj ahhoz, hogy nagyszerűen és hasznosan használd fel őket. Ehhez a recepthez csak egy tojás héjára van szükséged, hogy házi tisztítótejet csinálj belőle. Egyszerűen tegyél két evőkanál vizet, a héjat, két evőkanál tisztítószert egy turmixgépbe.

Turmixolj össze mindent, amíg a héj jól el nem őrölődik, végül adj hozzá még két teáskanál szódabikarbónát. Ennek a receptnek egy bővített változatában adhatsz még hozzá két evőkanál szeszes ecetet, ami gazdagítja a kész tej tisztító tulajdonságait. Ennek a receptnek a legegyszerűbb változatában csak magukra az őrölt kagylókra és a tisztítószerre van szükséged.

Hogyan használja a héjas tisztítótejet? Több helyzetben is hasznos lehet

A kész kagylóalapú tisztítótej és tisztítószer kiválóan alkalmas a makacs szennyeződések eltávolítására számos felületről. Különösen a sütőben, edényeken vagy serpenyőkön keletkezett égési sérülések eltávolítására kiváló. A házi készítésű krémet használhatja a mosogató, a konyhai munkalap tisztításakor, valamint a fuga vagy a csempe tisztításakor is.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche