A házi mosópor olcsó és környezetbarát megoldás, amellyel vigyázhatsz a bőrödre, a környezetre és a pénztárcádra. Előállítása egyszerű. Mindössze annyit kell tenned, hogy összekevered az összetevőket, és egy edénybe töltöd. Mire lesz szükséged?

A házi mosópor nemcsak hatékony, de olcsó is, és nem tartalmaz allergén és egészségtelen összetevőket. Szó szerint pillanatok alatt elkészítheted, a szükséges termékeket pedig online megrendelheted. Ne feledje, ha nagyobb kiszerelést választ egy nagykereskedőtől, még kevesebbet fog fizetni.

Egyszerű recept a házi mosóporhoz. Mindössze annyit kell tenned, hogy összekevered

A közepes és erős szennyeződések ellen házilag és környezetbarát mosóport készíthetsz mindössze három termékből. Viszonylag olcsó, és sokkal kíméletesebb a bőrhöz, mint a boltban vásárolt alternatívák. Mire van szükséged? Készítsd elő!

  • 1 csésze bórax,
  • 1 csésze szódabikarbóna,
  • 1 csésze természetes szappanpehely vagy reszelt szappan,
  • üvegedény,
  • kesztyű.

Mielőtt elkezdené a por elkészítését, viseljen gumikesztyűt, mivel a bőrrel közvetlenül érintkező nagy mennyiségű bórax enyhe irritációt okozhat. Ezután öntse az összes terméket a tartályba, alaposan keverje össze és zárja le. A keverékből 1-2 evőkanálnyit használjon fel a gépi mosáshoz. Ha kellemes illatot szeretne, akkor a textilpuhító rekeszébe 10 cseppet adhat kedvenc illóolajából. Ezenkívül használjon ecetet, amely ideális az öblítéshez.

Házi készítésű mosópor receptje. Bármilyen foltot képes kezelni

Keményebb foltok esetén készítsd el:

  • fél csésze szódabikarbónát,
  • fél csésze oxigénes fehérítő,
  • fél csésze szódabikarbóna,
  • 1 csésze szappanpehely vagy reszelt szappan,
  • 15-20 csepp illóolaj.

Viseljünk kesztyűt. Az összes száraz hozzávalót alaposan keverjük össze, adjuk hozzá az olajat, és öntsük az egészet egy üvegedénybe. Zárja le szorosan. Használjon 2 evőkanálnyit a mosáshoz.

Hogyan működik a házi mosópor? Felejtsd el a drága bolti termékeket

A bórax egy szenzációs, többcélú tisztítószer, amely még a rendkívül makacs lerakódások vagy foltok ellen is működik. Gombaölő, fertőtlenítő, vírusellenes és enyhe antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Kilónként kevesebb mint 3 eurót kell fizetni ezért a termékért. A szódabikarbóna lágyítja a vizet, a szappanpelyhek antibakteriális és gombaölő hatásúak, a szódabikarbóna pedig kiválóan alkalmas a kellemetlen szagok kezelésére. Az oxigénes fehérítő viszont eltávolítja a foltokat, világosítja a ruhákat és fokozza a színeket.

Kapcsolódó cikkek:

Egy részét szétterítettem dekorációnak, a többit pedig megszárítottam. Az így kapott por nagyon merevvé teszi a szöveteket.

Adj egy keveset a szennyeshez, és a törölközőid hófehérek lesznek. Tartsa a konyhai fiókban