A kertészeti szezon gyorsan közeledik. A zöldségek, gyümölcsök és dísznövények termesztésével párhuzamosan a szemünk elé kerülnek a gyomok is, amelyek nemcsak elcsúfítják telkünket vagy kertünket, hanem a termesztett példányok természetes növekedését is zavarják. A gyomok elleni küzdelem néha lehetetlennek tűnik, hacsak nem fordulunk okos módszerekhez. Ezek egyike a gyomok elleni házi, organikus megoldás.

Hogyan távolítsuk el a gyomokat természetes úton?

Természetes gyomtalanítás? Sokan csak kihúzzák őket. Persze nem ez a legrosszabb módszer, de akkor nagyon sok erőfeszítést kell tenned, hogy kézzelfogható eredményt érj el. Az is probléma lehet, hogy a gyomlálás nem mindig hatékony. Hogy miért? Elsősorban azért, mert a gyökérzet egy darabja a földben maradhat, így idővel a probléma visszatér, gyakran megduplázott erővel. Fontos azt is szem előtt tartani, hogy a gyomok szeretnek különböző, szokatlan helyeken nőni, például a burkolat repedéseiben, dísznövények sűrűjében vagy a gyepben. Ilyenkor a gyomirtás teljesen hatástalannak bizonyulhat.

A gyomirtó: az eltávolítás segítése

Ha unod a gyomokat, és a kihúzásuk nem segített, otthon is készíthetsz hatékony megoldást, hogy megszabadulj a nemkívánatos növényektől. Mindössze három olyan összetevőhöz kell nyúlnod, amelyek általában minden otthoni éléskamrában megtalálhatók. Egy nagy szórófejes flakonba kell öntened csésze ecetet, fél csésze sót és egy liter vizet, és nagyon alaposan keverjük össze. Most már mehet a telek és permetezze le a nem kívánt növényeket. Vigyázni kell azonban: ne engedje, hogy a keveréket a dísznövényekre permetezze, mert károsíthatja azokat.

Hogyan kell alkalmazni a keveréket a gyomokra? A legjobb, ha naponta kis mennyiségben, de szélcsendes napokon alkalmazzuk.

Hogyan lehet megszabadulni a mohától? Gyorsan eltávolítható

Csak egy kevés kell ahhoz, hogy moha legyen a földünkön. Ha egyszer elszaporodott, nehéz vele elbánni. Többször próbálkoztok, és a moha mindig visszajön? Okosnak kell lenni a mohával kapcsolatban. Hogyan? Először is tudnod kell, hogy olyan helyeken szeret nőni, ahol a talaj savas, ezért már a kezdetektől fogva lúgos reakciót kell létrehoznod. Ehhez a megfelelő területeket kéményhamuval, mésszel vagy krétával lehet megszórni, majd várni. Ha a moha meggyengült, csak készítsen új keveréket.: keverjen össze egyenlő arányban vizet és ecetet, és permetezze be a nem kívánt növényeket.

Kapcsolódó cikkek:

Szabadulj meg a gyomoktól a járdán olcsón és hatékonyan. Csak add ezeket a dióféléket a folyadékhoz

Mi a legjobb a sír körüli gyomok ellen? Óvatosan a sóval, mert károsíthatja a sírkövet.