Keverjük össze az olívaolajat a szappannal, és kenjük be vele az orchidea leveleit. A kártevőknek esélytelen!

Források: ,

Minden orchidea és egyéb szobalányok csapása

Jól dolgozol egzotikus orchideákkal, az ablakpárkányon lévő növények csupa egészség és gyönyörű virágok? Mi a helyzet a kártevőkkel? A növények, például az orchideák egészségéről ugyanúgy gondoskodhat, mint bármely más szobanövényről. A kártevők elleni küzdelemhez készítsen spray-ket, amelyeket felvihet, és megszabadulhat a makacs kártevőtől.

Házi készítésű orchidea spray-k

Forrás: Youtube

A teljesen természetes permetezők, amelyeket Ön is elkészíthet a kártevők elleni küzdelemben. Sőt számos van belőlük. Nézze meg, milyen receptjei vannak az egyszerű, de hatékony házi permeteknek Monika Hálkovának, aki tanácsot ad Hogyan kezeljük a levéltetveket és hasonló kártevőket.

Mit fogsz tanulni? Például azt tanácsolja, hogy permetezzen reszelt szappant vagy egy kanál forrást, olívaolajat és vizet. Ez a recept egy klasszikus keverék, amelyet számos más spray-ben is használnak. A víz hígítja a keveréket, a forrás vagy a szappan feloldja a zsírt, az olaj pedig nagyon vékony, de szilárd réteget képez, amely elpusztítja a kártevőket.

Ezzel a keverékkel permetezővel kell a kártevőket permetezni. Ahhoz, hogy a permetezés valóban hatékony legyen, fontos, hogy a folyadékot a növény összes redőjére kikenjük, beleértve a levelek hátoldalát is, ahol a kártevők tartózkodhatnak.

További kártevő permetezések

egy nagyon agresszív és taszító anyag. Nem csak például bőrproblémák kezelésére és aromaterápiában használják. Sikeresen használhatja ezt az olajat a rovarok ellen a kertben. Erős riasztó hatása van mindenféle rovarra, ezért kiválóan alkalmas növények védelmére.

Ha nem bánja az erős aromát, készíthet főzetet cigarettadohányból vagy aromásabb pipadohányból is. Lehűlés után szűrjük le a folyadékot, és töltsünk meg vele egy pumpás palackot. Használja szükség szerint levéltetvekre és egyéb kártevőkre, a permetnek néhány napig el kell taszítania a csigákat és a hangyákat is.

Miért jelentenek nagy problémát a pattanások?

Legyen nagyon óvatos a pattanások megjelenésével kapcsolatban. Ez a kártevő rendkívül ellenálló. Ha a növényt erősen megtámadják, addig szenvedni fog, amíg teljesen el nem pusztul. A levéltetvek, azaz férgek, pikkelyes rovarok vagy tegezek azok a paraziták, amelyek leggyakrabban támadják meg az orchideákat.

A rügyeket a kemény címkékről lehet felismerni a növényen, amelyek úgy néznek ki, mintha a növények szárára és leveleire „ragasztanák”. Ebben a szakaszban semmi sem működik rajtuk, és csak manuálisan távolíthatja el őket. Ha azonban a címke alatti tojásokból lárvák kelnek ki, azok érzékenyek, és szappanos-olajos spray-vel vagy alkohollal ártalmatlaníthatók. Mivel a kikelés nyomon követése nem lehetséges, a permetezést nem csak havonta egyszer javasolt megismételni, mint általában más kevésbé ellenálló rovarfajoknál, hanem már tíz-tizennégy naponta.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche