Kezdje el ezzel mosni az ablakait, és a szomszédai irigyelni fogják.

Az ablakmosás általában a nagyobb egyházi ünnepek előtt szokott lenni, de érdemes az ablakokat nem csak alkalmanként, hanem rendszeresebben is lemosni. Ajánljuk, mivel tisztítsd meg az ablakaidat, hogy olyanok legyenek, mint egy tükör.

Mindenkinek megvan a kedvenc ablak- és üvegtisztítási technikája, ami a legjobb eredményt adja. Azonban nem mindenki szereti ezt a feladatot elvégezni, ami miatt az ablakok egyre kevésbé tűnnek esztétikusnak, és egyre kevesebbet látunk rajtuk keresztül. Van azonban erre egy konyhai gyógymód, ami fillérekbe kerül.

Te mivel mosod az ablakokat?

Ezt a kérdést mindenki felteszi magának, aki ezzel az időigényes feladattal szembesül. Érdemes elvetni minden olyan vegyszert, amely rossz eredményt ad és drága.

Ráadásul rengeteget kell használni belőlük az ablak tisztításához. Ezért ahelyett, hogy nagy pénzt fizetne a gyenge specifikumokra, készítse el őket saját maga abból, ami otthon kéznél van. A legtöbb házi készítésű termék könnyen összeállítható, és nem károsítja az ablakod műanyagját.

Ráadásul az egészségünkre nézve is biztonságosak. Adjunk 1 evőkanál burgonyakeményítőt egy 1 liter vízzel teli palackba, és keverjük addig, amíg teljesen fel nem oldódik. Csak ha az összetevők összeálltak, öntsük egy szórófejes flakonba, és permetezzük az ablakfelületre. A keményítőnek oldó és zsírfelszívó tulajdonságai vannak, amelyek segítségével a szennyeződés percek alatt végleg eltűnik.

Csíkmentes üvegtisztító?

Az üveg tulajdonképpen a legfontosabb része az ablaknak, amelyen keresztül megcsodálhatjuk a körülöttünk lévő világot. Érdemes különös gondot fordítani rájuk, mert hatással vannak rájuk a változó időjárási körülmények és a rájuk telepedő egyéb anyagok. Rövid idő elteltével por, nedves foltok, sőt homok is észrevehető. Ezektől a hagyományos termékekkel nehéz megszabadulni, ezért használjon valami erősebbet.

Adjon néhány csepp mosogatószert 500 ml forró vízhez (lehetőleg desztillált, de a sima víz is ugyanolyan jól működik). Ez a keverék eltávolítja a rászáradt szennyeződéseket és zsírokat, amelyek bevonják az ablakokat. Miután összekeverte a vizet és a mosószert, öntse a keveréket egy szórófejes flakonba, és kezdje el tisztítani az ablakokat. Már néhány simítás után hihetetlen különbséget fogsz észrevenni, és az üveg olyan lesz, mint egy tükör, miután kifényesedett.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche