Ki kell mosni az ablakokat, és kint fagy van? Készítse el saját készítésű ablaktisztítóját

A fagy olyan légköri jelenség, amely nem kedvez az ablakok tisztításának. Ezért, ha valakinek feltétlenül meg kell vagy akarja tisztítani őket, akkor egy kicsit másképp kell eljárnia, mint a tavaszi-nyári-őszi időszakban, amikor plusz hőmérsékletek vannak. Mit kell tenni ebben az esetben?

Fotó: shutterstock/Ground Picture

A tél nem a legjobb időszak az ablakok tisztítására. Sajnos ilyenkor rakódik le leggyakrabban szennyeződés az ablakokon. Többek között a szmog és a kémények füstje okozza.

További probléma, amikor az ablaktulajdonosok a nyári-őszi szezon után elfelejtik kimosni az ablakokat. Ilyenkor törmeléket, például elhullott rovarokat vagy fonnyadt leveleket észlelhet az ablaküvegeken és a kereteken.

Miért kell körültekintőnek lenni a téli ablaktisztítás során?

Ablaktisztításkor télen azt jelenti a legnagyobb veszélyt a fagy jelenti. A fagypont alatti hőmérséklet növeli az üvegkárosodás valószínűségét. A gyorsan lefagyó víz az üveg megrepedését okozhatja. Kevésbé pesszimista esetben az is megtörténhet hogy megsérüljenek a tömítések.

Használja ezt a háztartási folyadékot a szennyeződések biztonságos eltávolítására az ablakokról

Hasznos lesz, ha télen szeretné tisztán tartani ablakait háztartási folyadék. Elég elkészíteni keverjünk össze 8 evőkanál citromlevet, valamint 4 evőkanál alkoholt és 2 liter hideg vizet. Az oldatot intenzíven kell keverni. Később a házi készítésű folyadékot spray-palackba helyezheti.

A következő lépés a háztartási ablaktisztító folyadék használata. Fújja be vele az ablakokat, és törölje át alaposan egy papírtörlővel, felülről lefelé kezdve és alaposan lenyomva. Végül tiszta és száraz mikroszálas kendővel fényesítheti az ablakokat.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Tisztítsa meg az ablakpárkányokat ragyogóan. Gyermekei kedvenc itala, csak keverje össze szódával

Télen mosható az autó? Egyes nők még mindig követnek el hibát, ami pénzbírsággal járhat

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche