Ahelyett, hogy drága tápanyagokat vásárolnál a cserepes növények számára, érdemes a házi szereket választani, amelyek ugyanolyan hatékonyak. A legtöbb ember hulladékként kezeli a hagymahéjat, ami helytelen, hiszen még hasznos lehet.

A növények otthoni ápolási módszerei jól működnek, nem igényelnek sok pénzt, és környezetbarátok. A cserepes növényeket számos betegség támadhatja meg, ezért érdemes egy kis segítséget nyújtani nekik. Ez a házi készítésű műtrágya nemcsak a kártevőktől védi meg őket, hanem ösztönzi a növekedést és javítja a virágzást is.

Mire használják a hagymahéj főzetet? Remek alternatívája a drága tápanyagoknak és műtrágyáknak.

A hagyma sok étel szerves része, de a legtöbben a héját a szemétbe dobják. És ez nagy hiba, mert hasznosak a növényápolásban. A héjak nagy mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak, többek között foszfort, vasat, káliumot, magnéziumot és mangánt, valamint számos C-, B- és E-vitamint. A cserepes növények ilyen „csemegéje” remek alternatívája a kész tápanyagoknak. Hogyan kell elkészíteni?

Gyűjtsük össze két-három hagyma héját, majd öntsük le egy liter meleg vízzel, zárjuk le az edényt, és hagyjuk 24 órán át sötét és hűvös helyen. A 24 óra elteltével szűrjük le a sós páclét egy szitán keresztül, és öntözzük meg a növényeket. Ezt a trágyát hetente egyszer kell kijuttatni a legjobb eredmény érdekében.

Hogyan használjuk fel a hagymahéjat a kertben? Ne dobd ki – jó komposztnak és még több mindenre jó

A héjak is felhasználhatók a kertben. Nemcsak a talaj szerkezetét javítják, hanem elriasztják az olyan kártevőket is, mint a csigák, hangyák és hernyók. Egyszerűen gyűjtse össze néhány hagymáról a héjat, majd törje össze, és szórja a növények körüli talajra. A komposzt készítésénél is segítenek. A héjak hozzáadása felgyorsítja a folyamatot, és értékes tápanyagokkal gazdagítja a komposztot.

Kapcsolódó cikkek:

A legtöbb ember gyomnövénynek tartja. Ez egy szuper műtrágya, amit ingyen kaphatsz meg

Kiváló műtrágya a babérért. A levelek húsosak és zöldek lesznek