Kidobod a szódabikarbónát a szemétbe? Ahhoz, hogy működjön, a vízvezeték-szerelők hozzáadnak egy másik összetevőt

Kidobod a szódabikarbónát a szemetesbe? Ahhoz, hogy működjön, a vízvezeték-szerelők hozzáadnak egy másik összetevőtFénykép:

Mit kell használni a hulladék tisztítására? Vásárolhat különleges alapanyagokat, vagy csak találhat néhány közös alapanyagot a konyhában. Mindenekelőtt a megelőzésre kell figyelni. Ez a legfontosabb.

Mit tegyek a szemétbe?

A mosogató vagy mosogató hulladékának takarítása elég kellemetlen munka lehet, de sok házi szer még egy ilyen kellemetlen munkán is jól tud segíteni.

Hogyan kezeljük az eltömődött hulladékot? Tekintse meg ezt a rövid videóbejegyzést, ahol a szerző több módszert mutat be a hulladék eltakarítására.

A só vagy az ecet szintén segít a vízelvezetésben

A fürdőszobában vagy a konyhában a hulladék tisztításában a főszerepet a szóda játssza, amelyet ecettel is kombinálhat. Ennek a keveréknek a pezsgő reakciója segíthet fellazítani és eltávolítani a hulladékban felhalmozódott szennyeződések egy részét. Ne felejtsen el mindent forró vízzel leöblíteni. Annak ellenére, hogy a só, az ecet és a szóda megfelelő eszközök, amelyeket vészhelyzetben értékelni fog, a megelőzés sokkal fontosabb.

A hulladékok soha többé nem tömődnek el!

Míg a konyhában a leggyakoribb probléma az ételmaradék, addig a fürdőszobában az elvezetést nehezíti a haj, amelyet a használt kozmetikai termékek zsírja borít be.

Mindkét esetben célszerű olyan szűrőt használni, amely nem engedi be a hulladékba a szilárd részeket, és elővigyázatosságból havonta egyszer érdemes a hulladékot tisztítószeres forró vízzel leönteni. Készítsen elő egy egész fazék vizet, és öntse rá egyenként a fürdőszobában és a konyhában lévő hulladékot. Nem kerül semmibe, és alapvetően segít a lefolyó tisztításában mindkét szobában.

Az is köztudott, hogy a konyhai lefolyóba nem kerülhet a főzés során visszamaradt olaj és zsír. Ez a zsír nem csak beszorul, felhalmozódik a mosogató lefolyójában és a csöveken keresztül egészen az utcára, hanem ezek a szennyeződések óriási problémát jelentenek az egész szennyvízrendszer és vízkezelés számára. Egy liter olaj akár ezer liter vizet is szennyez.

Sajnos ritkán találkozni ezen olajok gyűjtésére szolgáló edénnyel. Léteznek azonban, olajat önthetünk beléjük vagy PET-palackba csepegtethetjük. Minden önkormányzatnak meg kell adni a lehetőséget, hogy megszabaduljon az ilyen hulladékoktól, ezért szükség esetén érdeklődjön a hulladékmérleget végző cégnél vagy az önkormányzati hivatalnál. A gyűjtőudvarokon is mindenképpen meg kell tenni.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche