Kiégett a vasaló, eldugult a lefolyó a fürdőszobában? A közönséges konyhasó segít

Nem csak főzni lehet nélküle, de télen az állatoknak is szükségük van rá, hogy pótolják a fontos tápanyagokat. Ez a két funkció azonban korántsem az egyetlen, amellyel a konyhasó rendelkezik. Lehet, hogy meglepődsz, de használhatod pl. kiváló tisztítószerként is.

Az asztali só nagyon sokoldalúan használható otthon. Mai cikkünkben 5 tippet mutatunk be, miben segíthet a só. Természetesen nem csak gulyáshoz vagy halhoz való.

Égetett vas

Aki vasal, az tudja, milyen könnyen szennyeződik a vasaló vasalható felülete. A ruhaneműből származó szennyeződés megragad, és csak vonakodva lehet megtisztítani. Egy egyszerű megoldás a sótartóban. Állítsa a vasalót a legmagasabb fokozatra, és mielőtt felmelegszik, szórjon egy kis sót a viaszpapírra. Vasalja ki az így előkészített papírt. A vasaló újra tiszta lesz.

Eltört a tojás?

Néha egyszerűen mindkét bal kezed van, és a tojásokat a földön töröd, nem pedig egy tálban. Ne törődj vele. Csak szórja meg a tojásokat sóval, és 15 perc múlva törölje le.

Leégett serpenyő

Az étel serpenyőben való égetése nem újdonság. Az ilyen edények mosása és tisztítása nem túl kellemes. Mielőtt felzaklatna, szórja meg a serpenyőt sóval, öntsön vizet és mozgassa a serpenyőt ide-oda 10 percig, így meglazul és könnyen leöblítheti.

Eltömődött edényszivacs

Még egy nagyon koszos mosogatószivacsot sem kell azonnal kidobni. Öntsön 2 csésze vizet egy tálba, és szórjon rá 1/4 csésze sót. Áztasson be egy piszkos szivacsot a keverékbe, és hagyja egy éjszakán át. Reggel csodát fogsz látni.

Eltömődött lefolyó

Szinte mindenki tudja. Hajmosáskor vagy például kutyánál a csatorna gyakran eltömődik. Hogyan lehet könnyen tisztítani? Keverjünk össze 1/4 csésze szódabikarbónát és 1/4 csésze sót. Öntse a keveréket a lefolyóba, és hagyja hatni 15 percig. Végül felöntjük forrásban lévő vízzel, és kész is.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche