Kilakoltatható-e a krónikus adós lakhatásért és kommunális szolgáltatásokért?

„Hogyan lehet kilakoltatni a krónikus rezsiadósokat? Partnerségünk minden próbálkozása sikertelen. Ennek eredményeként ezek az adósságok terhet jelentenek a partnerség számára, és megbénítják normális működését. Mit kellene tennem? Anatolij Kravcsinszkij, Vitebsk.

pixabay.com

Jurij Dyadelo, a Vitebszki Regionális Végrehajtó Bizottság lakás- és kommunális szolgáltatások főosztályának vezetője:

– 2019. december 31-én az Ön partnerségében lévő lakóhelyiségek 8 tulajdonosának (bérlőjének) összesen 2568,76 rubel (főtartozás) fizetési hátraléka volt lakhatási és kommunális szolgáltatásokkal kapcsolatban. A legnagyobb adósság (több mint 6 hónap) két állampolgáré L. és S. – 2043,41 rubel – a fő adósság és 2594,50 rubel – a büntetés.

A 2019. február – 2019. május, valamint a 2019. június – 2019. október közötti időszakra vonatkozó tartozás behajtására a lakhatási és kommunális szolgáltatások beszedésére vonatkozó közjegyzői végrehajtó okiratokat bocsátottak ki.

Az adósok pénz- és vagyonhiánya miatt a végrehajtási okiratok végrehajtása elmaradt.

Tekintettel arra, hogy az adósságbehajtási intézkedések nem vezettek a visszafizetéshez, 2019 márciusában a Vitebszki Területi Települési és Referencia Központ elkészítette és megküldte a Vityebszki Városi Végrehajtó Bizottságnak az L. és S. kilakoltatása iránti kérelmet tartalmazó dokumentumokat. kiskorú lánya az ingatlanból, amit elfoglaltak lakóterületet.

A Vitebsk Városi Végrehajtó Bizottság megtagadta a szükséges iratok bírósághoz történő megküldését a gyámhatósági és gondnoksági hatóságok azon következtetése alapján, miszerint L. és S. kiskorú lányával együtt történő kilakoltatása a gyámhatóság jogainak és jogos érdekeinek sérelmét eredményezné. a kiskorú.

S. jelenleg egy vitebszki középiskolában dolgozik.

Más adósokkal kapcsolatban a Fehérorosz Köztársaság Lakhatási Törvénykönyve 80. cikkének (1) bekezdése értelmében nem hozhatók kilakoltatásukra vonatkozó intézkedések, mivel a lakás- és kommunális szolgáltatások, valamint a lakóhelyiség-használat fizetési tartozása kisebb, mint hat hónapig, és időszakonként vissza kell fizetni.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche