Királyi szelet: Fantasztikus ebéd szinte semmi munka nélkül egyetlen tepsiből

A hús burgonyával együtt sütésének elvét az egész világon gyakorolják. Európában már a középkorban elkezdték készíteni a hasonló ételeket, amikor a húst és a zöldségeket együtt sütötték kő- vagy téglakemencében.

Idővel ennek az ételnek számos változata alakult ki a különböző országokban, tükrözve a helyi hagyományokat és a rendelkezésre álló összetevőket. Különféle húsfajtákat használnak, például marha-, sertés-, birka- vagy baromfihúst, és más növényi összetevőket, például hagymát, sárgarépát, paprikát vagy fűszernövényeket is hozzáadnak, hogy az étel gazdagabb ízű és aromájú legyen.

Királyi steak egy serpenyőből

Készítsünk elő 500 g csont nélküli vagy kicsontozott sertésszeletet, 500 g burgonyát, két hagymát, fokhagymát, sót, borsot, tejfölt, majonézt és kemény sajtot. Ha többen ülnek az asztalnál, módosítsátok a hozzávalók mennyiségét. Mindig kövesse az 1:1 arányt. Vagyis épp annyi hús, mint krumpli.

Vágja fel a húst szeletekre, és dörzsölje fel, mint a klasszikus szelet elkészítésekor. A nyers meghámozott burgonyát körülbelül fél centiméteres kockákra vágjuk. A kivajazott tepsit kibéleljük burgonyával és megszórjuk hagymával.

A következő réteg a hússzeletek lesznek. Kenjük meg őket két rész majonéz és egy rész fokhagymával fűszerezett tejföl keverékével. Végül szórjunk meg mindent durvára reszelt, magasabb zsírtartalmú sajttal, amit szeretünk, például Gouda, Eidam. A penészes vagy érlelő sajtok nem alkalmasak.

Tepsivel a sütőbe kanalazzuk

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Kb. 25 percig sütjük. Így egyesül a lé és az ízek a tepsiben. Ezután növelje a hőmérsékletet 200 °C-ra 5 percre, hogy a sajton aranyszínű kéreg keletkezzen.

Melléklet

Mivel a húst és a krumplit is egy tepsiben sütötted, nem kell bonyolult köretekkel előállnod. A zöldségek bármilyen formában elegendőek. Légy kreatív, a majonézes és tejfölös keverékhez a fokhagyma mellett add hozzá kedvenc fűszernövényeidet is. Például hagyma helyett használjon apróra vágott paprikát.

Családja remekül fogja érezni magát ezzel a finom recepttel. Ön is elégedett lesz, mert egyetlen tepsi elegendő a teljes étel elkészítéséhez.

Gyorsételek hússzeletekből

Forrás: Youtube

Ha gyorsan kell ebédet vagy vacsorát főznie húsból, a legjobb megoldás, ha szeletekre vágja. Az étel elkészítése nem tart olyan sokáig, mintha egészben főzné vagy sütné a húst. Az alaprecept megváltoztatásával számtalan ízletes ételvariációt varázsolhatsz elő.

kapcsolódó cikkek

Információ forrásai: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche