Kitalálod, milyen virág ez? Nálunk gyakori, de Japánban fantasztikusan néz ki

Források: ,

Virágok színes mennyországa

A növény, amelyet néz, nem más, mint a wisteria, amely szintén gyakran nő itt. A Wisteriák otthonosan mozognak Japánban, ahol ezeket a meseszerűen virágzó szőlőtőkéket függőlegesen, széles támasztékokon vagy alagutakon termesztik. Általában ez a fajta zöld Észak-Ázsiából és Amerikából származik, olyan területekről, ahol a hegymászó szőlőnek elegendő nedvessége van, és semleges vagy enyhén savas a talaj pH-ja. Csehországban tavasszal gyakran lehet látni a családi házak homlokzatán felmászó wisteria virágokat.

Forrás: Youtube

Wisteria a főszerepben

Ha április végén vagy május elején ellátogatna az Ashikaga japán virágparkba, akkor az alagutakban és a széles körben épített pergolák alatt találná magát, amelyek a wisteria támogatására szolgálnak. Végtelen virágzáport képeznek a fejed fölött. A wisteria virágok lélegzetelállító áradata olyan turisztikai attrakció, mint az ikonikus sakurafák, amelyek Japánban is virágoznak ebben az időben.

A virágparkban 350 fa található, ezek közül a legfontosabb egy 150 éves wisteria, de látható egy 5000 éves azálea bokor is. Ilyen drágaköveket sehol a világon nem fogsz látni.

A wisteria ég alapja a támasz és a vágás

A japánok nemcsak szép és egészséges növényeket tudtak nevelni, hanem azt is megértették, hogy sokkal vonzóbb a wisteria vízszintesen vezetni, és a virágokat gazdag fürtökben hagyni. A kert éjszaka is látogatható, amikor a virágok ki vannak világítva. A fantasztikus kilátás e fák koronájába vagy virágzó alagutakba verhetetlen és felejthetetlen élmény.

Hasonló látványban lehet része a Tennogawa Parkban, a Kawiachi Parkban, a Byodoin Templomban vagy a Shirai és Kameido Tenjin szentélyben.

A wisteria tavaszi metszése szükséges a minőségi növekedéshez. A növény csupasz állapotában történik. Az egyéves hajtások két-három szemre, virágzás után az új hajtások is körülbelül hat szemre rövidülnek. Bár a wisteria-t érdemes minden évben metszeni, legyünk érzékenyek. Még a wisteria sem szereti a túl radikális vágást.

Ha megfelelően gondozod a wisteria-t, te is gyönyörű virágokra számíthatsz minden tavasszal. Először is, a lila és rózsaszín virágok már első látásra felkeltik a figyelmet, és valóban csodálatos látványt nyújtanak minden növénybarát számára.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche