Köhögés, fejfájás és még depresszió is – mindez csak ezekre a pontokra kattintva gyógyítható FOTÓK

Mit tegyünk, ha fejfájástól, fáradtságtól vagy stressztől szenvedünk? Természetesen iszunk egy csésze kávét, eszünk valami édeset vagy beveszünk egy tablettát. Állj meg egy pillanatra, és nézd meg a kezeidet, bennük rejlik az egészség és a jólét titka.

A népi gyógyászat ajánlásai a cukorbetegség kezelésére

Testünk egy nagyon titokzatos rendszer. A kívánt pont egyetlen érintése jelentősen javíthatja állapotát. Javítja a közérzetet, a hangulatot, még a gondolkodást és a munka is könnyebbé válik.

Ujjhegyek

Létezik egy egész tudomány, amit reflexológiának hívnak. A testben található bioaktív pontokat tanulmányozza. A keleti gyógyítók úgy vélik, hogy minden egészségügyi probléma oka az energiaáramlás elzáródása. Az aktív masszázs eltávolítja az eltömődéseket és helyreállítja az energiaáramlást.

Ezen pontok közül sok a tenyerünkön és az ujjainkon található. Ha helyesen nyomja meg a kívánt pontot, a hatás nem késik. Lássuk, pontosan mit is lehet gyógyítani ezek a pontok, és hol vannak.

Fejfájás
Mielőtt fájdalomcsillapítót szedne, próbálja meg masszírozni az ujjbegyét vagy a hüvelyk- és mutatóujja közötti területet. A fej pont a hüvelykujj hegyén van, ha néhány percig finoman masszírozod – a fájdalom csökken.

A gyomorrák alattomos, mert gyakran nincsenek tünetei

Nyak- és hátfájás
Ha aggódik, fájdalmat vagy merevséget érez a nyakában vagy a hátában, kezdje el masszírozni a hüvelykujj hegyét (a fej tetejétől), és fokozatosan haladjon a csukló felé. Ebben a sorban találhatók a gerincért felelős pontok. Masszírozza addig, amíg a fájdalom el nem múlik. Mindkét kézzel meg kell ismételni.

Megfázás és influenza
Ha a megfázás első tüneteit érzi, masszírozza meg az összes ujj párnáját, kivéve mindkét kéz hüvelykujját. Vannak olyan pontok, amelyek a frontális és orrmelléküregekért felelősek. A betegségnek el kell múlnia.

Álmatlanság
Ha nem tud elaludni, nyomja meg a hüvelykujj középső részét. A masszázsnak 30 másodperctől egy percig kell tartania mindkét kezén. Végezze el a masszázst minden nap lefekvés előtt, akkor a szervezet ritmusba kerül és az alvás minősége jelentősen javul.

A gyulladáscsökkentő étrend segít az ízületi gyulladásban és a pikkelysömörben

Emésztési problémák
Ezen pontok serkentése szükséges azok számára, akik gyomorégésben, puffadásban és gyakori rendellenességekben szenvednek. A gyomor- és bélpontok mindkét kézen a hüvelykujj tövében találhatók.

Menstruációs problémák
Ha a menstruáció alatt fájdalmat érez a hát alsó részén vagy az alhasban, ne rohanjon a tabletták bevételével. Először masszírozza meg azokat a pontokat, amelyek a fej és a nemi szervek munkájáért felelősek. A fejpont a hüvelykujj hegyén, a nemi szervek munkájáért felelős terület a csuklón található. Egy ilyen masszázs segít enyhíteni a görcsöket, különösen, ha lefekszik és pihen.

Köhögés
A légzőrendszerért felelős terület stimulálása segít az olyan problémák megoldásában, mint a légszomj és a köhögés. Ez a terület közvetlenül az ujjak töve alatt található, majdnem a tenyér közepén.

4 recept a népi gyógyászatból pikkelysömörre

A közérzet javítása
Ha fáradtnak érzi magát, masszírozza meg azt a pontot, amely javítja a közérzetet. Ez a napfonat pontja, amely a tenyér belsejében található.

Tegye a kezét tenyérrel felfelé, és nyomja meg hüvelykujjával közvetlenül a közepén. A tenyér ezen pontjának masszírozása nyugtató hatású. Csökkenti a stresszt, az idegességet és a fáradtságot. Ha ilyen rendszeres masszázst végzel, még a depressziótól és a szorongástól is megszabadulhatsz.

A tenyér és az ujjak egyes pontjainak stimulálása nagyon hasznos. De nem kevésbé hasznos a kézmasszázs általában, segít a vérkeringés javításában, az elveszett energia helyreállításában és a test áramlásának szabályozásában. Ha ezt rendszeresen megteszi, nyilvánvaló javulást fog észlelni egészségi állapotában.

A masszázst a tenyér és a kéz gyengéd dörzsölésével kell kezdeni. Használhat krémet vagy olajat, javíthatja a siklást és táplálhatja a bőrt.

Ha valahol fájdalmat érez, koncentráljon hosszabb ideig arra a helyre, és gyengéden masszírozza be. A végtagjainkon, főleg a kezünkön sok idegvégződés található.Ne feledjük, ezek csak olyan segédeszközök, amelyek nem mindenkinek segítenek, komolyabb tünetek esetén érdemes orvoshoz fordulni.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche