Kókuszolaj növényeknek: 3 életút, amiről nem is tudtál

A kókuszolaj az utóbbi időben nagyon népszerű a testápoló iparban. A bőr és a haj állapotának javítására használják, különféle kozmetikumokhoz adják. A kókuszolaj a főzésben is népszerű, különféle desszerteket készítenek vele, húsokat, zöldségeket sütnek, párolnak vele. Tudtad, hogy a kókuszolaj használható a növényápolásban?

Természetesen minden növénynek megvannak a maga sajátosságai, igényei, ezért a gondozás során ezeket figyelembe kell venni. De a legtöbb esetben a kókuszolaj csak a növények hasznára válik.

Mosás és poreltávolítás

Kókuszolaj növények számára

A növényeket is beborítja a por, akárcsak a házban lévő bútorokat. Amellett, hogy ez nem esztétikus, káros is a növényekre. Ezért törölje le a leveleket egy nedves ruhával, vagy helyezze a zuhany alá szobahőmérsékleten. Miután a növények megszáradtak, egy vattakorong segítségével törölje át minden levelét kókuszolajjal. A levelek fényesek lesznek, és kevesebb por telepszik rájuk.

Ezen eljárás után nem tanácsos a növényeket közvetlen napfénynek kitenni.

Szerves peszticid

Hogyan kell használni a kókuszolajat

Talán észrevette, hogy növényeit hernyók, levéltetvek és lisztbogarak támadják meg? Ezután használja ezt az egyszerű életet a növény védelmére: keverjen össze 150 ml kókuszolajat 100 g természetes olívaolajos szappannal (Castile soap). Ezt a keveréket vízzel kell hígítani és a növényre permetezni.

Kerülje el a peszticid használatát azokon a napokon, amikor túl meleg a nap (a levelek megperzselésének elkerülése érdekében), illetve lágy vagy vékony levelű növényeken.

Kókuszolaj műtrágyaként és gyomirtóként

Kókuszolaj a növényápolásban

A kókuszolaj hozzáadható a műtrágyákhoz, amelyek már megtalálhatók az arzenáljában. Ezen kívül gyomirtásban is használható. A kókuszolajat és bármely más növényi olajat egyenlő arányban kell összekeverni, melegíteni kell egy edényben a tűzhelyen, keverni és permetezni a növényt. Nem kell a keveréket túl forrón permetezni.

Nemrég beszéltünk arról, hogy…

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche