Könnyű fehérnemű: népi gyógymód, ami azt jelenti, hogy nem kell új zoknit vásárolnia

Könnyű fehérnemű: népi gyógymód, ami azt jelenti, hogy nem kell új zoknit vásárolnia

A fehér zokni szennyeződése újabb kihívást jelenthet a háziasszonyoknak. Néha a foltok annyira makacskká válnak, hogy nincs más lehetőség, mint a koszos zokni kidobása. Ha belefáradt abba, hogy folyamatosan új zoknit vásároljon, használja ezt a life hacket, hogy visszaszerezze alsóneműjét a már meglévővel. A HOCHU.UA cikkében többet mondunk el.

Ahhoz, hogy a zokni visszanyerje a tökéletes fehér színt, mindössze két összetevőre van szüksége – meleg vízre és szódabikarbónára. Meg fog lepődni ennek az olcsó népi gyógymódnak a hatékonyságán!

A szódabikarbóna nagyszerű munkát végez a régi foltok eltávolításában és a szövetek fehérítésében. Csak annyit kell tennie, hogy néhány órára áztassa a koszos zoknit szódabikarbónát tartalmazó meleg vízben, majd normál hőmérsékleten mossa ki, további 200 ml szódabikarbónát adva a mosószerhez.

A szódabikarbóna lebontja a szennyeződéseket és a foltokat, így nélkülözhetetlen asszisztenssé válik a fehér ruhák mosásakor,

– magyarázza Sarah Dempsey Expressz szakértő.

Egy másik lehetőség a szódabikarbóna használata pasztaként. Vigye fel a foltra, hagyja rajta egy ideig, majd mossa ki a szokásos módon. Ez a módszer különösen hatékony lesz a régi foltokon.

De ha nincs szóda a házban, cserélje ki citromlével. Citromsavat tartalmaz, amely természetes fehérítő. Ehhez áztassa a zoknit több órán át meleg vízben, citromlé hozzáadásával, majd mossa le.

Korábban megosztottunk egy másik ügyes trükköt is, amely segíteni fog a zoknikon. Ezzel megmenti termékét az ártalmatlanítástól.

Fotó: freepik.com

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche